Raikkonen na touché met Verstappen: 'Hard maar fair gevecht'

02 jul. 2018 10:33 Ruud Dimmers 2 reacties
De openingsronde van de GP van Oostenrijk was er een waarin voor Raikkonen van alles gebeurde. Even leek de Fin de leiding te pakken, maar uiteindelijk kwam hij als vierde over start finish aan het einde van de ronde.

Raikkonen vloog uit de startblokken en pakte direct Bottas, om enkele bochten later aan te vallen bij Hamilton. Die poging mislukte, waardoor Bottas zijn positie terug veroverde.

Max Verstappen zag zijn kans ook schoon en viel in het bochtige gedeelte aan met een gewaagde actie. Daarbij raakten de Red Bull en Ferrari elkaar lichtjes. Raikkonen maalde er na afloop niet om.

"Er gebeurde van alles tijdens de eerste ronde. Ik ging wat van mijn lijn bij het ingaan van bocht zes en Max zat erg dicht bij me in bocht zeven. De auto voor me zat me wat in de weg en Max kon aanvallen."

"Ik probeerde aan de buitenkant van de bocht te blijven en ging dwars omdat we elkaar net raakten. Hierdoor verloor ik een positie, maar het is niet makkelijk om met twee auto's tegelijk door een bocht te gaan."

"Voor mij was het jammer, maar het was een fair gevecht."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen