"Raikkonen nog veel te jong om te stoppen met Formule 1"

04 dec. 2018 11:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Kimi Raikkonen rijdt ook de komende twee seizoenen nog in de Formule 1 bij Sauber. Dat terwijl in recente jaren herhaaldelijk werd gesproken over een mogelijk vertrek van de Fin uit de Formule 1. NASCAR-held Jimmie Johnson is blij dat Raikkonen nog nergens heen gaat.

NASCAR-legende Jimmie Johnson is geen totaal onbekende van Kimi Raikkonen. De twee troffen elkaar toen de Fin enkele jaren geleden meermaals een NASCAR-bolide aan de tand voelde. Johnson is blij dat Raikkonen zijn carrière voortzet in de Formule 1, omdat hij 'zijn leeftijd nog altijd mee heeft'.

Raikkonen wordt volgend jaar veertig, maar dat zou hem volgens Johnson niet in de weg moeten zitten: "Natuurlijk wordt er de laatste tijd veel gesproken over de nieuwe generatie die op jonge leeftijd al hele mooie dingen laat zien, maar voor ervaring valt ook wat te zeggen. Veel coureurs zijn pas op latere leeftijd op hun best", aldus Johnson tegenover onder meer Racingnews365.

"Natuurlijk komt iedereen ooit op een leeftijd om zijn sport vaarwel te zeggen, maar daar is Kimi nog veel te jong voor. Hij moet en kan nog jaren door. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Fernando Alonso. Het is ongelooflijk dat hij weggaat, maar hij heeft andere verlangens, aldus Johnson over man met wie hij een week geleden voor één dag van racewagen ruilde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen