Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Raikkonen nog veel te jong om te stoppen met Formule 1"

Kimi Raikkonen rijdt ook de komende twee seizoenen nog in de Formule 1 bij Sauber. Dat terwijl in recente jaren herhaaldelijk werd gesproken over een mogelijk vertrek van de Fin uit de Formule 1. NASCAR-held Jimmie Johnson is blij dat Raikkonen nog nergens heen gaat.

NASCAR-legende Jimmie Johnson is geen totaal onbekende van Kimi Raikkonen. De twee troffen elkaar toen de Fin enkele jaren geleden meermaals een NASCAR-bolide aan de tand voelde. Johnson is blij dat Raikkonen zijn carrière voortzet in de Formule 1, omdat hij 'zijn leeftijd nog altijd mee heeft'.

Raikkonen wordt volgend jaar veertig, maar dat zou hem volgens Johnson niet in de weg moeten zitten: "Natuurlijk wordt er de laatste tijd veel gesproken over de nieuwe generatie die op jonge leeftijd al hele mooie dingen laat zien, maar voor ervaring valt ook wat te zeggen. Veel coureurs zijn pas op latere leeftijd op hun best", aldus Johnson tegenover onder meer Racingnews365 . "Natuurlijk komt iedereen ooit op een leeftijd om zijn sport vaarwel te zeggen, maar daar is Kimi nog veel te jong voor. Hij moet en kan nog jaren door. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Fernando Alonso. Het is ongelooflijk dat hij weggaat, maar hij heeft andere verlangens, aldus Johnson over man met wie hij een week geleden voor één dag van racewagen ruilde.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje