Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen nuchter over teamorders: "Ik heb maar één wagen"

Sebastian Vettel bevindt zich in de beste positie van beide Ferrari-coureurs om Lewis Hamilton het leven zuur te maken en om de kampioenschapsleider aan te vallen, zou de Duitser wellicht steun kunnen krijgen van Ferrari-teammaat Kimi Raikkonen. De Fin wil het echter niet al te moeilijk maken.

Op de vraag of hij Vettel zou kunnen helpen in diens queeste naar wereldtitel nummer vijf, haalt Raikkonen kenmerkend zijn schouders op. "Ik heb maar één wagen, dus ik kan het alleen met die wagen proberen", haalt hij de lachers op zijn hand.

"Er wordt altijd een hoop gepraat", weet Raikkonen, die na dit seizoen de stal van Ferrari na vijf achtereenvolgende seizoenen (en acht in totaal) verlaat om aan de slag te gaan bij Sauber. "Het kan behulpzaam zijn (in dienst van Vettel rijden red.), het zou ook onhandig kunnen zijn. We zien wel wat er in de races gaat gebeuren." Raikkonen verwacht in ieder geval niet dat hij en teammaat Vettel elkaar in de wielen rijden. "We kennen onze verantwoordelijkheden, het is vrij simpel. Op het moment zitten we dicht bij elkaar", besluit de Fin.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"