Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen over Sauber: "Echt racen, minder gedoe"

Kimi Raikkonen keert in 2019 terug op het oude nest. Bij Sauber maakte de Fin in 2001 zijn Formule 1-debuut en volgend seizoen is de cirkel rond.

Kimi Raikkonen, 39 jaar, plakt er nog minimaal twee jaar aan vast in de Formule 1. Van het grote Ferrari is het een flinke stap naar het bescheiden Zwitserse team van Sauber. Wat zijn de ambities voor volgend jaar? "Daar heb ik nog niet over nagedacht. Dat gaan we volgend jaar zien met de nieuwe auto’s. Dan weten we na de wintertests ongeveer waar we staan en kijken we verder. Ik ga er sowieso van genieten."

Strijden voor de ereplaatsen zit er normaliter in 2019 niet in, maar Sauber kende een uitstekend 2018. Het team groeide uit tot een serieuze subtopper en vocht volop mee met teams als Renault en Force India. Raikkonen kijkt dan ook uit naar de gevechten in het middenveld. "We doen ons best en ik denk dat we een goede kans hebben om leuke dingen te laten zien. Sauber is natuurlijk een kleiner team dan Ferrari, maar ik kijk er echt naar uit. Het zal op veel manieren verschillend zijn, maar het doel blijft hetzelfde: meer puur racen en minder gedoe." Bij het Alfa Romeo Sauber F1 Team krijgt de ervaren Fin gezelschap van Ferrari-talent Antonio Giovinazzi die zijn F1-debuut maakt.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024