Raikkonen over straf Verstappen: 'Geen idee wat er precies gebeurde'

23 okt. 2017 06:58 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen beleefde een bijzondere Formule 1 race in Austin. De Fin reed een ijzersterke race maar moest in de slotfase zijn tweede plek afgeven aan zijn teamgenoot. Ook zijn derde plek kwam vervolgens nog in gevaar.

Raikkonen was teleurgesteld direct na de race

Kimi Raikkonen speelde een sleutelrol in de slotfase van de spannende GP van Amerika. De Fin lag op een gegeven moment tweede achter Lewis Hamilton maar wist dat hij deze plek moest afstaan aan zijn teamgenoot.

Vettel moest daarvoor eerst op eigen kracht voorbij komen aan Valtteri Bottas. Eenmaal op plek drie aangekomen, ging Raikkonen netjes aan de kant zodat Vettel de schade ten opzichte van Hamilton beperkt kon houden.

Raikkonen leek af te stevenen op de derde plek maar kwam in de laatste twee ronden vol onder druk te staan van Max Verstappen. In de laatste ronde voelde hij de hete adem van Verstappen in zijn nek en in de laatste bocht sloeg de Nederlander alsnog toe.

Toch stond Raikkonen uiteindelijk op het podium nadat Verstappen een tijdstraf van 5 seconden ontving.

Op het podium liet Raikkonen weten dat hij zelf ook nog wat beduusd was over de hele gang van zaken.

"Toen ik over de finish kwam, was ik best wel teleurgesteld. Ik dacht dat ik vierde was geworden. Daar baalde ik van want mijn auto was in de hele race ontzettend goed. Ik moest helaas aan het einde van de race wat brandstof sparen."

Raikkonen liet zich verder niet uit of zijn derde plek ten koste van Verstappen terecht was.

"Ik was nogal verrast door Max zijn actie. Volgens mij had ik de bocht goed afgeschermd maar hij zat opeens naast mij. Ik was best wel pissig hierom maar ik mocht toch naar het podium. Ik heb geen idee wat er nu precies gebeurde."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen