Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen pleit voor strengere straffen in de Formule 1

Als het aan Kimi Raikkonen ligt wordt er in de toekomst nóg strenger gestraft in de Formule 1. Strenger straffen moet een eind maken aan wat Raikkonen typeert als stommiteiten.

Waar menigeen pleit voor minder straffen in de Formule 1, is het Kimi Raikkonen die vindt dat het allemaal wel een tandje strikter mag. De coole Fin wil zwaardere straffen zien voor grote incidenten.

Raikkonen is het niet eens met de lezing dat de steward nu al té streng zijn: "Als dat zo was geweest, dan hadden ze niet zo vaak op hoeven te treden", zo redeneert de afzwaaiend Ferrari-coureur in gesprek met Autosport.com. "Op het moment dat de stewards de grotere vergrijpen harder zouden aanpakken, dan laten de coureurs het wel uit hun hoofd om stommiteiten te begaan. Dan zijn we ook direct verlost van al die kleine strafjes die om het minste en geringste worden uitgedeeld." Volgens Raikkonen is de wedstrijdleiding te mild gebleken in de grote incidenten en te streng in de kleine incidenten: "Als men enkel op de juiste momenten echt streng handelt, dan wordt het probleem van die onbenullige strafjes vanzelf opgelost."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China