Raikkonen pleit voor strengere straffen in de Formule 1

05 nov. 2018 15:45 Jan van der Burgt 3 reacties
Als het aan Kimi Raikkonen ligt wordt er in de toekomst nóg strenger gestraft in de Formule 1. Strenger straffen moet een eind maken aan wat Raikkonen typeert als stommiteiten.

Waar menigeen pleit voor minder straffen in de Formule 1, is het Kimi Raikkonen die vindt dat het allemaal wel een tandje strikter mag. De coole Fin wil zwaardere straffen zien voor grote incidenten.

Raikkonen is het niet eens met de lezing dat de steward nu al té streng zijn: "Als dat zo was geweest, dan hadden ze niet zo vaak op hoeven te treden", zo redeneert de afzwaaiend Ferrari-coureur in gesprek met Autosport.com.

"Op het moment dat de stewards de grotere vergrijpen harder zouden aanpakken, dan laten de coureurs het wel uit hun hoofd om stommiteiten te begaan. Dan zijn we ook direct verlost van al die kleine strafjes die om het minste en geringste worden uitgedeeld."

Volgens Raikkonen is de wedstrijdleiding te mild gebleken in de grote incidenten en te streng in de kleine incidenten: "Als men enkel op de juiste momenten echt streng handelt, dan wordt het probleem van die onbenullige strafjes vanzelf opgelost."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen