Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen: "Racen in het middenveld leuker dan vooraan rijden met Ferrari"

De afgelopen vijf seizoenen reed Kimi Raikkonen zijn races voor het team van Ferrari. Dit seizoen vertegenwoordigt hij de kleuren van Alfa Romeo. De Fin merkt naar eigen zeggen weinig verschil, maar heeft wel meer plezier op de baan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo F1

Achttien seizoenen geleden maakte Kimi Raikkonen voor het team van Sauber zijn debuut in de koningsklasse. Dit seizoen keerde hij terug bij het team waar zijn Formule 1-carrière het levenslicht zag, het team dat nu als Alfa Romeo Racing door het leven gaat.

Na zeven races heeft de Fin dertien punten naar huis gereden, een aantal dat hij bij Ferrari vaak al na een enkele races verzameld had. Ondanks dat ziet Raikkonen vrijwel alleen maar overeenkomsten met zijn tijd bij zijn vorige werkgever Ferrari.

"In plaats van vooraan mee te doen om overwinningen, rijd ik nu achter in het middenveld, maar het werk is eigenlijk nog steeds hetzelfde als voorheen. Het is dit jaar iets makkelijker geworden om in te halen, maar over het algemeen merk ik dit seizoen weinig verschil in vergelijking met mijn periode bij Ferrari."

Raikkonen ziet wel een paar voordelen aan zijn overstap naar Alfa Romeo: "Misschien is het zelfs wel leuker om in het middenveld rond te rijden", vervolgt The Iceman. "Het zit allemaal erg dicht op elkaar, wat resulteert in mooie gevechten op de baan. Daarnaast heb ik bij Alfa Romeo minder verplichtingen buiten de races om, dus dat is helemaal prachtig", aldus een grijnzende Kimi.

2 reacties

    Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”