Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kimi Raikkonen

Raikkonen verzucht: "Ik blijf een broertje dood houden aan perspraatjes"

Kimi Raikkonen heeft het naar zijn zin bij het team van Alfa Romeo. De Fin is een aanwinst voor het kleine team uit Hinwil dat hoopt met de ervaring van Raikkonen een stap naar voren te maken. De voormalig wereldkampioen lijkt dit seizoen wat opener te zijn geworden richting de media, al ziet hij dit zelf niet zo.

Raikkonen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo F1

Tegenover de Gazzetta dello Sport zegt Raikkonen dat hij het nog steeds niet prettig vindt om met de pers te spreken: "Ik blijf erbij dat het vervelendste gedeelte van mijn werk het spreken met de pers is. De vragen blijven namelijk altijd hetzelfde en ik begrijp nog steeds niet waarom mensen iets van mij zouden willen weten. Er valt vaak ook weinig te zeggen over de auto, aangezien we gewoon ons ding doen. Natuurlijk weet ik wel dat het commercieel erbij hoort om een praatje te houden met de pers, maar ik word er nog steeds niet vrolijk van om het te doen."

Het leven als coureur van Alfa Romeo bevalt de oud Ferrari-rijder echter wél goed: "De fabriek van het team ligt gelukkig dichtbij mijn huis. Daardoor kan ik vaak even langs gaan en ben ik ook zo weer thuis. Dat is fijn, want ik ben graag samen met mijn familie. Daarnaast zijn er ook een stuk minder commerciële activiteiten die ik moet doen in vergelijking met mijn tijd bij het team van Ferrari. Die zaken zorgen er dan ook voor dat ik me helemaal thuis voel bij het team."

De race in Monte Carlo was er overigens een om snel te vergeten voor het team van Alfa Romeo. Raikkonen werd zeventiende en Giovinazzi eindigde op twee ronden achterstand als negentiende.

1 reactie

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels