Raikkonen teleurgesteld: 'Teamorder heeft niet geholpen'

22 jul. 2018 17:55 Wanda Bisschop 1 reacties
Kimi Raikkonen beleefde een aparte middag op het circuit van Hockenheim. De Fin startte als derde en kwam uiteindelijk na een enerverende race ook als derde over de streep nadat hij dankzij een teamorder zijn leidende positie in de race moest afstaan aan zijn teamgenoot.

Raikkonen schikt zich in rol van tweede coureur

De Fin liet na afloop dan ook weten dat hij blij was dat hij onder deze lastige omstandigheden de finish vlag heeft gezien.

"Het was een lastige race met die regen op bepaalde delen van de baan. Het was op bepaalde plekken behoorlijk glad. Ik ben blij dat ik de finish heb gehaald maar ben wel een beetje teleurgesteld."

Raikkonen was vooral teleurgesteld dat de teamorder van Ferrari uiteindelijk niet het gewenste resultaat op leverde. De Fin werd verzocht om zijn positie af te staan aan Vettel en ging na wat uitleg over de boordradio hiermee akkoord.

"We hebben bepaalde regels binnen het team maar het was me niet helemaal duidelijk wat ze van me vroegen. Uiteindelijk heeft die hele teamorder geen zin gehad maar goed, dat maakt nu niet meer uit. De volgende race proberen we het gewoon weer opnieuw."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen