Raikkonen: "Verschillen Ferrari -en Sauber-bolide niet zo groot"

07 dec. 2018 16:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Kimi Raikkonen kroop vorige week voor het eerst sinds 2001 weer achter het stuur van een Sauber-bolide. De verschillen met de hem zo vertrouwde Ferrari van dit jaar bleken niet eens zo grot.

Kimi Raikkonen sprak over zijn eerste meters in de Sauber C37 van dit jaar tijdens het FIA-gala in St. Petersburg: "In de basis is de Sauber natuurlijk een andere bolide, hij ziet er immers anders en het stuurtje alleen al is compleet anders. Toch moet ik als ik eerlijk ben bekennen dat het rijden niet heel anders aanvoelde. Ik had wat dat betreft een groter verschil verwacht."

Voor Kimi Raikkonen betekenden zijn eerste werkdagen in dienst van de Zwitsers een weerzien met veel oude bekenden: "De exacte aantallen moet ik schuldig blijven, maar in de fabriek zag ik heel wat bekende gezichten. Ondanks mijn slechte geheugen herkende ik veel mensen."

Kimi Raikkonen verwacht veel van 2019, aangezien het bij Sauber aan niets ontbreekt: "Ze hebben alles in huis om een geweldige wagen te bouwen, niet in de laatste plaats een geweldige windtunnel. Bovendien rijden we met Ferrari-motoren, waarvan we ook goed weten wat we daaraan hebben. Ik zie geen enkele reden waarom 2019 geen goed jaar kan worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen