Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen viert bijzondere mijlpaal tijdens GP Brazilië

Als Kimi Raikkonen zondag zijn bolide naar de startgrid brengt, staat hij aan de start van zijn honderdvijftigste Grand Prix voor Ferrari. Het is een mijlpaal die maar weinig coureurs eerder behaalden.

Kimi Raikkonen is bezig aan zijn achtste seizoen in dienst van Ferrari. Hij debuteerde voor de Scuderia in 2007, om er drie jaar te blijven hangen, voordat hij de laan uit werd gestuurd. Via de rallysport en Lotus Renault trad hij in 2014 opnieuw in Italiaanse dienst. Al die jaren hebben de teller nu op honderdvijftig Grand Prix-starts gebracht.

Het is een prestatie die slechts bij twee andere coureurs op hun cv's prijkt. David Coulthard reed ooit honderdvijftig Grands Prix voor McLaren, terwijl Michael Schumacher de kleuren van Ferrari 179 keer verdedigde. In honderdvijftig races wist Raikkonen tien keer te winnen voor Ferrari. De meeste overwinningen vierde hij in 2007, toen hij er na een zinderende seizoensfinale uiteindelijk zelfs met de titel vandoor ging. De Grand Prix van Abu Dhabi die over twee weken verreden zal worden, zal de teller op 151 Grand Prix-starts voor Ferrari brengen. Dat aantal zal in de boeken blijven staan, aangezien de Fin volgend jaar overstapt naar het team van Sauber, het team waarvoor hij in 2001 zijn Formule 1-debuut maakte.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China