Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen wordt nu al gemist: "De andere coureurs zijn robots"

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone mist Kimi Raikkonen in de Formule 1. De Brit heeft een hekel aan de pr-vriendelijke coureurs van vandaag de dag en volgens hem zijn coureurs als Raikkonen juist goed voor de Formule 1.

Raikkonen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De Grand Prix van Abu Dhabi was de laatste race voor Kimi Raikkonen in de Formule 1. De Fin besloot in 2021 om aan het eind van het seizoen zijn racehelm aan de wilgen te hangen. Hij is nog maar net met pensioen of hij wordt al gemist.

Bernie Ecclestone, voormalig baas van de Formule 1, denkt dat het een saaie bedoeling wordt dit jaar zonder Raikkonen."Kimi, als persoon, is een super gast", zei hij tegen het Duitse Sport1. "Als coureur, hij is nou eenmaal een racecoureur. Hij is wat je wilt hebben. Hij racet en hij trekt zich niet veel aan van mensen, en in feite geeft hij ze zijn mening."

De Brit ziet daar een groot contrast met de andere coureurs op de F1-grid. "Er zijn vandaag de dag geen echte Kimi's, dat is het probleem. Ze zijn allemaal veranderd in robots, die luisteren en doen wat ze gezegd wordt, in plaats van te doen wat zij denken dat het juiste is om te doen."

'Blij dat het voorbij is'

Raikkonen, die in zijn laatste F1-Grand Prix uitviel vanwege remproblemen, gaf zelf eerder al aan misschien wel nooit meer in de paddock te komen. De Fin heeft er allemaal vrede mee. "Ik ben gewoon blij dat het voorbij is. Zelfs het feit dat ik de laatste race niet kon uitrijden doet er niet toe", zei hij tegen Bild.

De oud-F1-coureur werd ook gevraagd wat het beste advies was wat hij ooit kreeg, en geeft een heel kenmerkend antwoord. "Velen hebben geprobeerd om me advies te geven, maar ik heb er nooit naar geluisterd", onthult de Fin.

"Ik heb altijd mijn ding gedaan en heb er geen spijt van. Ik zou het allemaal zo weer doen. Iedereen moet voor zichzelf bepalen wat het beste is voor zijn leven. Zelfs de baas kan je dat niet opdragen", aldus de 'Iceman'.

De Fin wordt door zijn uitspraken en houding soms een 'legende' genoemd, maar dat kan hem niet boeien. "Mensen zeggen dat, maar ik heb daar geen boodschap aan. Ik weet wie ik ben. Ik ben Kimi", reageert een nuchtere Raikkonen.

Ook interessant:

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde