Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Ralf Schumacher haalt uit naar Alpine: "Dat is absoluut niet de manier!"

Mick Schumacher verdween eind 2022 uit de Formule 1, maar had zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Alpine in 2025. Het Franse team koos echter niet voor de Duitser, maar voor Jack Doohan. En vooral de manier van communiceren is bij zijn oom, Ralf Schumacher, in het verkeerde keelgat geschoten.

Schumacher Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jack Doohan maakt volgend jaar zijn debuut in de Formule 1 als teamgenoot van Pierre Gasly bij Alpine. Lang leek iemand anders ook kans te maken op dat stoeltje, namelijk Mick Schumacher. De zoon van de legendarische Michael Schumacher reed in het verleden al twee seizoenen bij Haas en aast op een terugkeer in de koningsklasse van de autosport.

Om die terugkeer te verwezenlijken rijdt Schumacher sinds dit jaar voor het Hypercar-team van Alpine in het WEC. Alleen daarom al werd de Duitser veelvuldig in verband gebracht met het vrijgekomen stoetje bij het Formule 1-team van het Franse merk. Toch kwam het niet zo ver en zal Schumacher moeten gaan kijken naar kansen bij andere teams.

"Uiteindelijk geef ik van mijn kant niet op," aldus Mick Schumacher bij Sky DE. "Er zijn nog twee stoeltjes open en dus moeten we blijven werken en pushen. Hopelijk met een goed resultaat aan het einde van het jaar. Je hebt al kunnen zien wat ik kan. Intern weten de teams dat ook."

Vernomen via Instagram

Toch is er iets wat binnen de familie Schumacher niet helemaal lekker is gevallen. De Duitser moest via Instagram vernemen dat zijn kans bij Alpine verkeken was en dat Jack Doohan volgend jaar in de auto zit. Iets wat bij Ralf Schumacher, voormalig Formule 1-coureur en de oom van Mick, totaal in het verkeerde keelgat is geschoten: "Dat is absoluut niet de manier!"

"Je kunt gewoon zeggen dat het team op dit moment toch helemaal de weg kwijt is," zo vervolgt de 6-voudig GP-winnaar. "Mensen worden eruit gegooid, er weer in gegooid, enzovoort. Flavio (Briatore) zweeft er een beetje boven."

Een tijdje geleden reden zowel Jack Doohan als Mick Schumacher een test met een oude Alpine-bolide. Volgens velen was dat een soort shoot-out voor het vacante stoeltje, maar volgens Ralf Schumacher is men daar niet eerlijk geweest: "Hij (Mick) reed 's middags en Jack Doohan in de ochtend. Ik ben er zelf geweest. Als je om 09:00 uur reed, was je tweeënhalve seconde sneller omdat het in de middag 38 graden was en er wind was."

"Als je zo een test benadert, moet je betwijfelen of ze het wel serieus namen. Ik vind het jammer, omdat het gewoon niet eerlijk is en omdat niemand anders de kans krijgt", zo sluit Schumacher af. 

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Azerbeidzjan Wolff waakt voor onderschatting: "Verstappen reed met weinig motorvermogen"