Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Rally als alternatief voor Bottas? "Zeg nooit nooit"

De toekomst van Valtteri Bottas is misschien wel de meest onzekere toekomst van alle Formule 1-coureurs. Als hij niet bij Mercedes mag blijven, lijkt Williams de enige voor de hand liggende optie, binnen de Formule 1 tenminste. Een nieuw rally-avontuur lijkt hij niet op voorhand uit te sluiten.

Bottas England
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas wordt alom geprezen als de perfecte tweede coureur van Mercedes, al zal niemand hem binnen Mercedes hem ooit zo noemen. Jaarlijks wordt zijn contract met één jaar verlengd, maar de kans dat hij volgend jaar toch echt vervangen gaat worden door George Russell lijkt groter dan ooit, maar verder kijken wil de Fin nog niet.

Ook als RacingNews365 hem vraagt of in het geval van een Formule 1-afscheid de rallysport - waar hij eerder al succesvolle uitstapjes naar maakte - misschien lonkt, antwoordt hij in eerste instantie ontwijkend.

"Allereerst wil ik niet zo denken. Ik weet wat ik wil. Ik wil graag positief en bij Mercedes blijven. Ik denk dat ik bij dit team de beste kansen heb om te winnen en om voor de wereldtitel te strijden. Als ik om wat voor reden dan ook niet mag blijven, zal ik naar andere opties binnen de Formule 1 kijken, want ik houd van deze sport. Ik vind het leuk en denk dat ik nog flink wat jaartjes mee kan", aldus Bottas, om vervolgens toch in te gaan op de vraag.

"Maar zeg nooit nooit. Ik heb voorheen echt genoten van rallyrijden. Elke keer als ik in de auto zat, had ik een grote lach op mijn gezicht. Het is echt leuk om te doen."

Maar leuk is één, de uitdaging is twee: "Om er echt mijn werk van te maken, is wel lastig. Die gasten zijn supercompetitief en hebben het al hun hele leven gedaan. Maar op dit moment ligt de focus nog volledig op de Formule 1 zoals ik al zei, te beginnen met dit weekend."

Ook interessant:

Zo werkt de sprintkwalificatie race

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zien we voor het eerst een sprintkwalificatie tijdens een Formule 1-weekend. Hoe werkt zo'n sprintkwalificatie nu eigenlijk?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"