Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rampzalig weekend hakt er ongenadig hard in bij Alpine-personeel

Voor Alpine was het een rampzalig weekend. Zeker het personeel moest lange dagen maken en tot overmaat van ramp is de volgende race al aankomend weekend, duizenden kilometers verderop...

Bij Alpine ging het in Azerbeidzjan van kwaad tot erger. Op vrijdag vatte de wagen van Pierre Gasly vlam, had Esteban Ocon versnellingsbakproblemen. Op zaterdag crashte Gasly en moest Alpine noodgedwongen de auto van Ocon uit parc fermé halen, waardoor hij zowel de sprint- als de hoofdrace vanuit de pitstraat moest starten. Sportief directeur Alan Permane slaakt in gesprek met onder meer RacingNews365 een hele diepe zucht. "Ik kan dit weekend met geen enkel ander weekend vergelijken. Het was zo hectisch en beladen. Je kan het met geen enkel ander weekend vergelijken." Het format hielp ook niet mee... "Je moet namelijk goed beginnen en een vlekkeloos weekend hebben in dit sprintformat. Tijdens de eerste vrije training was dat voor beide coureurs niet het geval. En vervolgens stapelde alles zich op en liep het uit de hand."

Monteurs

Een baalweekend dus voor de twee Franse coureurs, maar het andere Alpine-personeel vangt de grootste klappen op, vertelt Permane. "De monteurs hebben zo hard gewerkt. Ze hebben geweldig werk geleverd toen ze de motor van Gasly moesten vervangen. Dat heeft een langdurig effect wat de media niet zien." "Zij komen namelijk al op woensdag op het circuit en moeten alles opbouwen. De auto's, maar ook al de reserve-onderdelen zoals de reserve-versnellingsbak en de reserve-motoren, enzovoort." "Als je die onderdelen vervolgens al op vrijdag moet inzetten, dan moet het personeel wederom lang blijven hangen om nieuwe reserve-onderdelen klaar te maken. Dus ze waren hier tot een uur of elf in de avond, zodat we eventueel weer een andere reserve-versnellingsbak of -motor in konden zetten."

Pintje

Tot overmaat van ramp krijgen de monteurs weinig tot geen rust, want aankomend weekend staat de GP van Miami al op het programma. De arme heren en dames. Permane hoopt toch dat hij zijn personeel wat rust kan gunnen tussen de bedrijven door. "Op weg naar Miami moeten ze vervolgens een verschrikkelijk lange vlucht van 14 uur doorstaan en een deel van het personeel moet op dinsdagochtend al meteen aan de bak." "Het is niet makkelijk om hier van te herstellen, zeker als je meteen weer aan een nieuw raceweekend begint. Een deel zal de dinsdag wel vrij hebben en kunnen relaxen, maar we zullen absoluut doen wat we kunnen voor degenen die zowel in Bakoe lange dagen hebben moeten maken als op dinsdag in Miami weer moeten werken." "Hen zullen we op woensdag en donderdag proberen wat vrije tijd te gunnen. Dan hebben ze tenminste wat rust, tijd voor lekker eten, een pintje, of wat ze dan ook graag doen in hun vrije tijd", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"