Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport: Force India imponeert wederom met beperkt budget

Het seizoen zit er weer op en dus is het tijd om terug te blikken. Racingnews365 maakt de balans op na een enerverend seizoen, waarin er genoeg gebeurde. In deze terugblik: Force India, dat wederom erg sterk presteerde met beperkte middelen.

Force India blijft imponeren. Het team is sinds de oprichting in 2008 gestaag gegroeid en neemt nu stevig de plek als vierde team van het veld in. De term 'best of the rest' is dan ook van toepassing op het team. Hoogtepunten: Betrouwbaarheid was het sleutelwoord dit seizoen bij Force India. Hoewel het team geen podiumplaatsen wist te scoren, kwamen beide coureurs bijna elke wedstrijd met punten over de finish. Daarmee is in het seizoen niet één specifiek hoogtepunt te noemen, maar was het gehele seizoen gewoon ijzersterk van Force India. Het team presteerde zeer constant, bouwde in de winterstop een goede wagen en beschikte over een betrouwbare en snelle Mercedes-motor. Force India laat zien dat je met een klein budget heel veel kan bereiken, als je de middelen op een correcte manier gebruikt.

Dieptepunten: Force India had de handen vol aan de coureurs van dienst dit seizoen, Sergio Perez en Esteban Ocon. Ze stuwden elkaar tot grote hoogte en Force India heeft de hoge klassering daar mede aan te danken, maar het ging erg moeizaam. Tijdens meerdere wedstrijden dit seizoen kwamen de coureurs elkaar tegen en tijdens de Grand Prix van België ging het mis. Tot twee keer toe kwamen Ocon en Perez met elkaar in aanraking, bijna met desastreuze gevolgen. De incidenten leidden ertoe dat Force India zich genoodzaakt zag om teamorders in te voeren. Dat was dan ook direct het dieptepunt van dit seizoen voor Force India. Lees verder onder de foto.

Conclusie: Force India heeft wederom erg sterk gepresteerd. De coureurs waren zowel een zege als een vloek voor het team, maar het leverde ze wel een prachtige vierde plaats op. Wederom laat Force India zien dat je met weinig budget ook veel kan bereiken en dit jaar is Force India veruit 'the best of the rest'. Force India was dit jaar foutloos en daar past maar één woord bij: indrukwekkend. Eindcijfer: 9,0

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"