© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Rapport: Force India imponeert wederom met beperkt budget

20 dec. 2017 07:55 Rik Alkema 0 reacties
Het seizoen zit er weer op en dus is het tijd om terug te blikken. Racingnews365 maakt de balans op na een enerverend seizoen, waarin er genoeg gebeurde. In deze terugblik: Force India, dat wederom erg sterk presteerde met beperkte middelen.

Force India ijzersterk in 2017

Force India blijft imponeren. Het team is sinds de oprichting in 2008 gestaag gegroeid en neemt nu stevig de plek als vierde team van het veld in. De term 'best of the rest' is dan ook van toepassing op het team.

Hoogtepunten:

Betrouwbaarheid was het sleutelwoord dit seizoen bij Force India. Hoewel het team geen podiumplaatsen wist te scoren, kwamen beide coureurs bijna elke wedstrijd met punten over de finish.

Daarmee is in het seizoen niet één specifiek hoogtepunt te noemen, maar was het gehele seizoen gewoon ijzersterk van Force India. Het team presteerde zeer constant, bouwde in de winterstop een goede wagen en beschikte over een betrouwbare en snelle Mercedes-motor.

Force India laat zien dat je met een klein budget heel veel kan bereiken, als je de middelen op een correcte manier gebruikt. 

Wie is de coureur van het jaar 2017?

  • Lewis Hamilton
  • Sebastian Vettel
  • Max Verstappen
  • Esteban Ocon
  • Daniel Ricciardo

Dieptepunten:

Force India had de handen vol aan de coureurs van dienst dit seizoen, Sergio Perez en Esteban Ocon. Ze stuwden elkaar tot grote hoogte en Force India heeft de hoge klassering daar mede aan te danken, maar het ging erg moeizaam.

Tijdens meerdere wedstrijden dit seizoen kwamen de coureurs elkaar tegen en tijdens de Grand Prix van België ging het mis. Tot twee keer toe kwamen Ocon en Perez met elkaar in aanraking, bijna met desastreuze gevolgen.

De incidenten leidden ertoe dat Force India zich genoodzaakt zag om teamorders in te voeren. Dat was dan ook direct het dieptepunt van dit seizoen voor Force India.

Lees verder onder de foto.

© Force India F1 Team

Conclusie:

Force India heeft wederom erg sterk gepresteerd. De coureurs waren zowel een zege als een vloek voor het team, maar het leverde ze wel een prachtige vierde plaats op.

Wederom laat Force India zien dat je met weinig budget ook veel kan bereiken en dit jaar is Force India veruit 'the best of the rest'. Force India was dit jaar foutloos en daar past maar één woord bij: indrukwekkend.

Eindcijfer: 9,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen