© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Rapport: Hoge pieken en diepe dalen voor Red Bull in 2017

23 dec. 2017 08:20 Rik Alkema 0 reacties
Het seizoen zit er weer op en dus is het tijd om terug te blikken. Racingnews365 maakt de balans op na een enerverend seizoen, waarin er genoeg gebeurde. In deze terugblik: Red Bull Racing, dat een zeer wisselvallig seizoen kende.

Red Bull heeft slechte start en een goed einde

De reglementswijzigingen leken op voorhand op het lijf geschreven voor het team van Red Bull Racing, maar al na de eerste testweek waren er onheilspellende voortekens. De auto was aan het begin van het seizoen te langzaam en de motor verreweg van betrouwbaar, maar later in het seizoen kwam het team sterk terug.

Hoogtepunten:

Hoewel de slechte start Red Bull opbrak, is de opmars van het team indrukwekkend te noemen. Van dik anderhalve seconde achterstand in Australië naar een rustige overwinning in Mexico, dat kenmerkte het seizoen van Red Bull.

De overwinning van Max Verstappen in Maleisië betekende het kantelpunt in het seizoen van Red Bull. Vanaf dat moment deed Red Bull weer vooraan mee, hoewel ze aan het einde van het seizoen toch weer wat terugvielen.

Desalniettemin schreef Red Bull drie wedstrijden op haar naam en werd het met gemak derde in het kampioenschap.

Wie is de coureur van het jaar 2017?

  • Lewis Hamilton
  • Sebastian Vettel
  • Max Verstappen
  • Esteban Ocon
  • Daniel Ricciardo

Dieptepunten:

De snelheid van de auto was in Australië schrikbarend te noemen. Red Bull wilde eigenlijk de Formule 1 weer gaan domineren, maar stond in Australië anderhalve seconde achter Mercedes en Ferrari. Een pijnlijk moment voor het team.

Gedurende het seizoen verbeterde de snelheid van de auto wel, maar de onbetrouwbaarheid van de Renault-motor bleef schrikbarend. 

Slechts zeven(!) keer haalden beide wagens de finish dit seizoen. Voor een topteam is dat een zware onvoldoende. Er zal echt iets moeten gebeuren op motorisch gebied, wil Red Bull weer met Mercedes en Ferrari om de titel kunnen strijden.

Lees verder onder de foto.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Conclusie:

Red Bull begon het seizoen met torenhoge verwachtingen, maar bleek dat niet waar te kunnen maken. Op basis van de verwachtingen verdient het team daarom ook een onvoldoende.

Het liet echter wel zien dat het enorme progressie kan boeken in een seizoen en dat is niet voor de eerste keer. Dat is zeer knap van het team, maar als Red Bull voor de titel wil gaan moet het er vanaf het begin bij zitten.

Eindcijfer: 6,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen