© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Marcus Ericsson: Wie betaalt, bepaalt bij Sauber

08 aug. 2017 10:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 is vaak een wat wrange wereld. Daar waar teamgenoot Pascal Wehrlein de punten scoort voor Sauber, moet hij volgend seizoen plaatsmaken. Teamgenoot Marcus Ericsson beschikt over de broodnodige sponsor miljoenen en weet zijn toekomst veilig gesteld.

Kleurloos seizoen voor Marcus Ericsson

De makers van de DVD met de hoogtepunten van Marcus Ericsson in 2017 zijn snel klaar. De Zweed komt gewoon tekort en kan geen wonderen verrichten in de Sauber. Daar waar teamgenoot Pascal Wehrlein met regelmaat kan schitteren, lukt dat Ericsson niet.

De hoogtepunten

Elf races en nul punten. Twee keer was Ericsson er dichtbij met een elfde plaats in Spanje en een elfde plaats in Baku. De ontwikkeling van de Zweed lijkt stil te vallen, maar er is wel een positief aspect te vermelden: De jaarlijkse grote crashes zijn nog achterwege gebleven.

Het is alweer het vierde seizoen van Ericsson in de Formule 1 en realistisch gezien mogen we ook niet al teveel verwachten.

De dieptepunten

Die zijn er ook weinig te benoemen. Met regelmaat ploegt Ericsson met zijn Sauber door het grind of gras, maar gigantische blunders maakt hij niet. Ericsson lijkt zijn plafond bereikt te hebben en dat niveau is niet hoog genoeg voor de Formule 1. Dankzij de steun van zijn sponsoren is zijn toekomst ook voor 2018 weer veiliggesteld. 

Oordeel

Hoewel hij het ongetwijfeld niet met ons eens zal zijn, is Ericsson gewoon een pay-driver. Vorig jaar moest Felipe Nasr plaatsmaken voor hem, ondanks dat hij de mindere was. Dit seizoen is Pascal Wehrlein een maat te groot voor Marcus, maar ook hij moet vertrekken bij Sauber. In sommige gevallen maakt geld wel gelukkig.

Cijfer 5,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen