Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport Marcus Ericsson: Wie betaalt, bepaalt bij Sauber

De Formule 1 is vaak een wat wrange wereld. Daar waar teamgenoot Pascal Wehrlein de punten scoort voor Sauber, moet hij volgend seizoen plaatsmaken. Teamgenoot Marcus Ericsson beschikt over de broodnodige sponsor miljoenen en weet zijn toekomst veilig gesteld.

De makers van de DVD met de hoogtepunten van Marcus Ericsson in 2017 zijn snel klaar. De Zweed komt gewoon tekort en kan geen wonderen verrichten in de Sauber. Daar waar teamgenoot Pascal Wehrlein met regelmaat kan schitteren, lukt dat Ericsson niet.

De hoogtepunten Elf races en nul punten. Twee keer was Ericsson er dichtbij met een elfde plaats in Spanje en een elfde plaats in Baku. De ontwikkeling van de Zweed lijkt stil te vallen, maar er is wel een positief aspect te vermelden: De jaarlijkse grote crashes zijn nog achterwege gebleven. Het is alweer het vierde seizoen van Ericsson in de Formule 1 en realistisch gezien mogen we ook niet al teveel verwachten. De dieptepunten Die zijn er ook weinig te benoemen. Met regelmaat ploegt Ericsson met zijn Sauber door het grind of gras, maar gigantische blunders maakt hij niet. Ericsson lijkt zijn plafond bereikt te hebben en dat niveau is niet hoog genoeg voor de Formule 1. Dankzij de steun van zijn sponsoren is zijn toekomst ook voor 2018 weer veiliggesteld. Oordeel Hoewel hij het ongetwijfeld niet met ons eens zal zijn, is Ericsson gewoon een pay-driver. Vorig jaar moest Felipe Nasr plaatsmaken voor hem, ondanks dat hij de mindere was. Dit seizoen is Pascal Wehrlein een maat te groot voor Marcus, maar ook hij moet vertrekken bij Sauber. In sommige gevallen maakt geld wel gelukkig. Cijfer 5,0

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'