Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport: Williams glijdt steeds verder de afgrond in met 'B-coureurs'

Het seizoen zit er weer op en dus is het tijd om terug te blikken. Racingnews365 maakt de balans op na een enerverend seizoen, waarin er genoeg gebeurde. In deze terugblik: Williams, dat steeds verder wegzakt en haar plek in de subtop niet meer zeker is.

Het team van Williams begon zeer sterk aan het 'hybride-tijdperk' in de Formule 1, maar is de laatste jaren alleen maar verder weggezakt. Ook dit jaar ging het niet best met Williams, maar dat had het team aan zichzelf te danken. Hoogtepunten: De eerste en enige podiumplaats van Williams kwam dit jaar als een grote verrassing. Nota bene debutant Lance Stroll, door iedereen verguisd in de wedstrijden daarvoor, scoorde zijn eerste podiumplaats. Ook al had hij er veel geluk voor nodig en werd hij een paar centimeter voor de finishvlag ingehaald voor de tweede plek, het feest was er niet minder om.

Dieptepunt: Op die ene podiumplaats na kwam Williams nooit dichtbij een podium in 2017. Met 'paydriver' Lance Stroll en veteraan Felipe Massa koos Williams voor het geld en voor het gemak. Dat betaalde zich ook uit op de baan. Stroll lag er geregeld naast en Massa miste gewoon de snelheid. Zodoende behaalde het team alwéér minder punten dan vorig seizoen. Uiteindelijk bleef de teller steken op slechts 83 punten, 55 punten minder dan vorig jaar. Williams heeft het Force India daarnaast geen moment moeilijk kunnen maken voor de eretitel 'best of the rest' en lijkt de aansluiting met de top van het veld steeds verder te verliezen. Lees verder onder de foto.

Conclusie: Williams droomde ooit van de titel, maar ziet die droom steeds verder uit beeld verdwijnen. Voor het derde seizoen op rij verliest het team terrein op de top van het veld en dit jaar zakte het in de schoot van de middenmoot. Dat komt mede door de rijderskeuze van Williams, dat het grote geld verkiest boven 'echte' talenten als Pascal Wehrlein. Daarnaast haalde het een veteraan die al met pensioen was terug naar de Formule 1, terwijl er veel betere opties waren. Daarmee krijgt het team een dikke onvoldoende voor dit jaar. Mochten ze bij Williams ooit nog een titel binnen willen slepen, dan zal er op korte termijn iets drastisch moeten veranderen. Eindcijfer: 4,0

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden