© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Rapport: Williams glijdt steeds verder de afgrond in met 'B-coureurs'

18 dec. 2017 09:00 Rik Alkema 0 reacties
Het seizoen zit er weer op en dus is het tijd om terug te blikken. Racingnews365 maakt de balans op na een enerverend seizoen, waarin er genoeg gebeurde. In deze terugblik: Williams, dat steeds verder wegzakt en haar plek in de subtop niet meer zeker is.

Williams zakt steeds verder weg

Het team van Williams begon zeer sterk aan het 'hybride-tijdperk' in de Formule 1, maar is de laatste jaren alleen maar verder weggezakt. Ook dit jaar ging het niet best met Williams, maar dat had het team aan zichzelf te danken.

Hoogtepunten:

De eerste en enige podiumplaats van Williams kwam dit jaar als een grote verrassing. Nota bene debutant Lance Stroll, door iedereen verguisd in de wedstrijden daarvoor, scoorde zijn eerste podiumplaats.

Ook al had hij er veel geluk voor nodig en werd hij een paar centimeter voor de finishvlag ingehaald voor de tweede plek, het feest was er niet minder om.

Dieptepunt:

Op die ene podiumplaats na kwam Williams nooit dichtbij een podium in 2017. Met 'paydriver' Lance Stroll en veteraan Felipe Massa koos Williams voor het geld en voor het gemak. 

Dat betaalde zich ook uit op de baan. Stroll lag er geregeld naast en Massa miste gewoon de snelheid. Zodoende behaalde het team alwéér minder punten dan vorig seizoen. Uiteindelijk bleef de teller steken op slechts 83 punten, 55 punten minder dan vorig jaar.

Williams heeft het Force India daarnaast geen moment moeilijk kunnen maken voor de eretitel 'best of the rest' en lijkt de aansluiting met de top van het veld steeds verder te verliezen.

Lees verder onder de foto.

© Williams F1

Conclusie:

Williams droomde ooit van de titel, maar ziet die droom steeds verder uit beeld verdwijnen. Voor het derde seizoen op rij verliest het team terrein op de top van het veld en dit jaar zakte het in de schoot van de middenmoot.

Dat komt mede door de rijderskeuze van Williams, dat het grote geld verkiest boven 'echte' talenten als Pascal Wehrlein. Daarnaast haalde het een veteraan die al met pensioen was terug naar de Formule 1, terwijl er veel betere opties waren.

Daarmee krijgt het team een dikke onvoldoende voor dit jaar. Mochten ze bij Williams ooit nog een titel binnen willen slepen, dan zal er op korte termijn iets drastisch moeten veranderen.

Eindcijfer: 4,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen