Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers: Ferrari beneden alle peil, Verstappen beter dan de Red Bull

Hebben we afgelopen weekend de spannendste Formule 1 Grand Prix ooit gezien? Nee, niet bepaald. Maar dat betekent niet dat er geen coureurs opvielen, in positieve, of juist in negatieve zin. Integendeel!

Na de Grand Prix van Stiermarken viel de race onder te verdelen in enkele subthema's. Natuurlijk was daar de botsing tussen de beide Ferrari's en het schrikbarend grote verschil tussen Max Verstappen en Alexander Albon. En laten we ook de dominantie van Mercedes niet vergeten te noemen en te roemen. DNF - Sebastian Vettel: 7 Ten opzichte van vorig weekend waren de rollen omgedraaid. Dit keer was Vettel de snellere in de kwalificatie en viel Leclerc uit in Q2. Een kans om tijdens de race iets hoopgevends te laten zien werd vroegtijdig om zeep geholpen. DNF - Charles Leclerc: 3,5 Natuurlijk, als je bij Ferrari zit, weet je dat je in de hoek zit waar de klappen vallen. Maar om je eigen team vervolgens de knock-out te bezorgen? Hij reed tegen zijn teamgenoot Sebastian Vettel aan, maar nam de schuld snel op zich. DNF - Esteban Ocon: 8,0 Kwam bovendrijven in de drijfnatte kwalificatie en hield zich goed staande in de race, maar de onbetrouwbare RS20 liet hem al veel te vroeg in de wedstrijd in de steek. 17. Nicholas Latifi: 6,5 Even leek ook hij te kunnen stunten in de kwalificatie en lange tijd leek hij zijn teamgenoot achter zich te kunnen houden tijdens de race, maar een blik op de einduitslag leert ons toch iets anders. 16. George Russell: 7,0 Ja, zijn kwalificatie was met een plekje in Q2 grandioos, maar zijn vroege uitstapje in de race maakte hem kansloos voor meer. Op de op één na laatste plek was het meer van hetzelfde van vorig jaar. 15. Pierre Gasly: 7,0 Een goede kwalificatie, een slechte start van de race. Een touche met Daniel Ricciardo bij de start bezorgt hem een kromme auto en daarmee kan hij niets uitrichten. 14. Antonio Giovinazzi: 6,0 Is dit seizoen Kimi Raikkonen nogal eens de baas, maar dit weekend was hij de eerste die zich verkeek op de verraderlijke omstandigheden in de kwalificatie en crashte. Onzichtbaar in de race. 13. Romain Grosjean: 6,5 Gestart vanuit de pits, gefinisht vlak achter teamgenoot Kevin Magnussen, wat aangeeft dat ze tegen het maximale aanhikken. Vlees noch vis dus. 12. Kevin Magnussen: 6,5 Van hem kan hetzelfde worden gezegd als van Grosjean. Meer eer valt er dit seizoen waarschijnlijk niet te behalen. 11. Kimi Raikkonen: 6,5 Raikkonen maakte gedurende het weekend qua snelheid een futloze indruk, maar in de race was hij op momenten toch lekker aan het knokken. Het werd echter niet beloond.

10. Daniil Kvyat: 7,0 De AT01 is niet het wonderwapen waar AlphaTauri op gehoopt had. Sporadisch een puntje sprokkelen lijkt het maximaal haalbare te zijn en Kvyat kweet zich goed van die taak. 9. Carlos Sainz: 7,5 Beste kwalificatie ever en wat was hij blij! Een dag later overheerst teleurstelling na 'maar' en negende plek. Een slechte pitstop hielp niet mee, maar hij wist ook gewoon niet zo te overtuigen als een week geleden. 8. Daniel Ricciardo: 8,0 Zat er lekker bij dit weekend. Leek meer uit de Renault te halen dan erin zat en op enig moment leek hij best of the rest te worden. Het oprukkende Racing Point was hij echter niet de baas. 7. Lance Stroll: 7,5 Niet slecht, Lance, niet slecht! Perez is nog wel even wat rapper, maar hij blijft redelijk in het spoor van zijn bejubelde teamgenoot. 6. Sergio Perez: 8,5 Leek de grote held van de dag te worden met een daverende inhaalrace vanaf P17, maar een overambitieuze actie op Albon wierp hem enkele plaatsen terug. P4 werd zo P6. Kostbaar! 5. Lando Norris: 8,0 Solide, snel, lekker vechtend, zo zien we de jongeling graag. Staat achter de Mercedessen doodleuk derde in het kampioenschap. Knap! 4. Alexander Albon: 5,5 Kijk je naar de uitslag, zeg je 'goed gedaan'. Maar de echte waarheid wordt verteld door het grote verschil tussen hem en teamgenoot Max Verstappen. Hij kan hem geen partij bieden, net zo min als Pierre Gasly vorig jaar. 3. Max Verstappen: 8,5 De Red Bull-coureur lijkt het maximale uit de auto te halen, maar helaas voor het is het maximale niet goed genoeg. Kan de Mercedessen ten beste bijhouden, maar daar win je de titel niet mee. Aan Verstappen ligt het echter niet. 2. Valtteri Bottas 7,5 'Schadebeperking', zo noemde hij zijn tweede plaats zelf. En dat schetste hij treffend. Als hij niet wint, dan moet hij maar tweede worden en met de auto die Mercedes nu heeft, moet dat makkelijk kunnen. 1. Lewis Hamilton: 9,5 Controleerde zeer eenvoudig de race en eigenlijk ook de kwalificatie. Zijn polepoosition-rondje was even sensationeel als subliem! Hij was dé te kloppen man en gaf zijn visitekaartje af voor de rest van het seizoen dat er opeens voor Mercedes rooskleurig uitziet.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden