Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers GP Bahrein: Hamilton en F1 zegevieren, Verstappen scoort maximaal

De Grand Prix van Bahrein was een race waar nog lang, heel lang over nagepraat zal worden. De race was daarbij ondergeschikt aan de horrorcrash van Romain Grosjean, maar dan neemt niet weg dat sommigen een pluim verdienden voor de gereden race.

DNF. Romain Grosjean/FIA: 10 Lewis Hamilton won de race, maar Romain Grosjean en de gehele Formule 1 waren de morele winnaars. Kun je daar een cijfer aan hangen? Misschien niet. Laat de 10 dan ook vooral een compliment zijn aan de veiligheid van de sport vandaag de dag. DNF. Lance Stroll: 6 Lance Stroll kwam het hele weekend geen moment in de buurt van teamgenoot Sergio Perez. Zijn sterke optreden in het kletsnatte Turkije was klaarblijkelijk een eenmalige opleving. DNF. Sergio Perez: 10 Het wordt hoe langer, hoe ongelooflijker dat uitgerekend Perez vanavond een persconferentie belegd, ongetwijfeld om iets over zijn toekomst te vertellen, en nog altijd moet vrezen voor zijn toekomst in de F1. Hij reed wederom een dijk van een race, die helaas door een kapotte motor niet werd beloond. 17. Kevin Magnussen: 6 Een flets optreden van Kevin Magnussen in de andere Haas F1-bolide. Volgend jaar stapt hij waarschijnlijk over naar het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Nog twee races de tanden op elkaar, Kevin! 16. Antonio Giovinazzi: 6 Alfa Romeo leek er even goed bij te zitten, maar dat had vooral te maken met verschillende strategieën. Toen alle strategieën waren uitgespeeld, zag het er allemaal zo bijzonder niet meer uit. 15. Kimi Raikkonen: 6 Wat voor Giovinazzi geldt, geldt ook voor Raikkonen. Beiden werden verslagen door Nicholas Latifi. Knap van de Canadees, maar normaal gesproken mag dat toch niet gebeuren. 14. Nicholas Latifi 7,5 Het zal hem goed doen dat hij drie coureurs rijdend achter zich wist te houden en terecht. Het gehele team van Williams stond er helemaal niet slecht op in Bahrein. 13. Sebastian Vettel: 5,0 Het hele weekend was hij sneller dan Charles Leclerc, maar in de race was het als vanouds aanmodderen. Hij moest een Williams voor zich dulden en ja, ook weer Charles Leclerc. 12. George Russell: 8,0 Haalt gewoon weer het maximale uit zijn Williams. Kende knullige crashes op zowel Imola als in Turkije, maar bleef foutloos in Bahrein. Het resultaat is er naar, maar een eerste punt laat nog altijd op zich wachten. 11. Daniil Kvyat: 6,5 Was betrokken bij beide opmerkelijke crashes in Bahrein, voor de botsing met Stroll werd hij bestraft. Terecht of niet, het hielp zijn race om zeep, al zou hij evengoed nooit in de buurt van zijn teamgenoot zijn geëindigd.

10. Charles Leclerc: 6,5 Schitterde geen moment gedurende het Grand Prix-weekend, maar is wél weer diegene die dat ene punt voor de Scuderia uit het vuur sleept. Hij, en niet teamgenoot Sebastian Vettel. 9. Esteban Ocon: 7 Renault zat er heel goed bij met P6 en P7 in de kwalificatie, maar in de race kwam het team er nauwelijks aan te pas. Het werd overvleugeld door McLaren, een gevaarlijke concurrent in de strijd om de positie van 'best of the rest'. 8. Valtteri Bottas: 5 Het was (wéér) niet het weekend van Valtteri Bottas. Zijn eerste start was ronduit slecht, zijn lekke band met extra pitstop tot gevolg hielp evenmin mee en zijn 'opmars' was nauwelijks indrukwekkend te noemen. 7. Daniel Ricciardo: 7 Reed eigenlijk de hele race samen met teamgenoot Ocon op, maar samen waren ze een maatje te klein voor McLaren en ook voor AlphaTauri's Pierre Gasly. 6. Pierre Gasly: 9 De Fransman wordt gedurende het seizoen beter en beter. Een éénstopstrategie was nagenoeg onmogelijk, toch? Niet voor Gasly, die er een prachtige zesde plaats mee wist te behalen. 5. Carlos Sainz: 9,5 Je kon er donder op zeggen. Als er weer een spannende tweestrijd werd uitgezonden, was Sainz erbij betrokken. Hij was vanuit de achterhoede na problemen in de kwalificatie lekker aan het knokken, maar zeker niet tot het punt waarop hij teveel van zijn materiaal vroeg. 4. Lando Norris: 9 Een prachtresultaat voor McLaren, niet in de laatste plaats door het stabiele optreden van Lando Norris. Zijn race was minder spectaculair dan die van Sainz, maar alsnog verdient hij een groot compliment. 3. Alexander Albon: 7,0 Je zou zo graag eens kunnen zeggen dat Albon oprecht knap naar het podium reed en niet dat hij dat te danken had aan de pech van een ander. De waarheid is dat hij niet was opgewassen tegen Sergio Perez en zijn onnodige crash op vrijdag verdiende ook niet de schoonheidsprijs. 2. Max Verstappen: 9,5 Zette geen stap verkeerd, maar moest andermaal concluderen dat Mercedes en Lewis Hamilton een maatje te groot zijn, hoe zeer we ook allemaal hopen dat het eens een keer anders is. 1. Lewis Hamilton: 10 Enkel in de derde vrije training duldde hij iemand voor zich, namelijk Max Verstappen. In alle andere sessie was hij ook in Bahrein de baas. Met elke overwinning is de slotfase van het seizoen geeft hij zijn titel meer glans.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"