Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Razendsnelle Ocon zet Red Bull op achterstand: "Klinkt wel mooi!"

Esteban Ocon deed wat wenkbrauwen fronzen in Abu Dhabi toen hij de tweede training afsloot als tweede, maar de Fransman snapt wel dat hij de rest van het weekend wat verder terug zal vallen.

Het Alpine-team zag er op vrijdag in Abu Dhabi solide uit. Fernando Alonso klokte zowel in VT1 als VT2 de zesde tijd, terwijl Esteban Ocon in de tweede oefensessie zelfs naar de tweede stek reed. De Fransman wist op zijn rode band een prachtige ronde aan elkaar te schroeven, waar hij logischerwijs tevreden mee was. "Het is pas vrijdag, maar het is zeker een goed teken", laat hij na afloop optekenen. "We hebben beide coureurs in de top tien, dus dat voelt goed. Het belangrijkste is echter dat we daar op zaterdag ook nog staan. Het was een leuke dag en ik heb het naar mijn zin gehad. Het is natuurlijk ook mooi om ons zo hoog te zien, maar op zaterdag moeten we echt gaan pushen."

Ocon geniet van tweede plek

Want Ocon snapt heus wel dat hij tijdens de kwalificatie en de race niet met Red Bull en Mercedes, maar met de andere teams uit het middenveld zal moeten strijden, zo geeft hij toe. "Het doel voor zaterdag is om beide auto's opnieuw in de top tien te krijgen. Het ziet er cool uit om zo hoog op de ranglijst te staan." "We zijn deze vrijdag op de tweede plek geëindigd, en dat klinkt wel mooi. We moeten echter realistisch blijven en hard werken. Het was al met al een productieve vrijdag, waarop het belangrijk was om de veranderingen aan het circuit te leren en te begrijpen hoe de banden zich gedragen", zo sluit de Alpine-coureur af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"