Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

RB geeft update over Ricciardo na omstreden F1-vertrek

De Grand Prix van de Verenigde Staten is de eerste race sinds het ontslag van Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB (RB). Hoe kijkt de CEO van het team, Peter Bayer, tegen de enigszins ongemakkelijke situatie in Singapore aan?

Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo stond al lange tijd onder druk en uiteindelijk werd er na de race in Singapore het harde besluit genomen: Ricciardo werd uit de auto gezet, terwijl Liam Lawson de laatste zes races van dit jaar de kans krijgt. Helmut Marko gaf eerder al aan dat Ricciardo voor de GP van Singapore wist van zijn vertrek. Peter Bayer, de CEO van het team, gaat nu in op de situatie.

"Vanuit mijn oogpunt bekijk ik het misschien wat meer vanuit de commerciële-, communicatie- en marketingkant. Dan had je het misschien anders kunnen organiseren. Ik denk ook dat het afscheid anders was geweest als hij bijvoorbeeld tot het einde van het seizoen had geracet. Maar voor ons als team is het belangrijk om te beseffen dat we heel transparant en heel, heel open en eerlijk met Daniel hebben gecommuniceerd", zo vertelt Bayer bij Sky DE.

"We hebben de woensdag voor de race (in Singapore, red.) nog een keer met hem gesproken en hij zei: 'nee, we laten de bal rollen'. Vervolgens spraken we hem weer zaterdag- op zondagnacht om 02:00 uur in Singapore en toen zei hij: 'nee, ik wil gewoon de race rijden. Degenen die belangrijk voor me zijn, weten dat'. En voor de anderen had je groots vuurwerk kunnen afsteken, maar dat was niet wat we wilden", waarna Bayer dieper op de situatie in gaat.

"Voor ons was het vooral de wens van de coureur die de doorslag gaf. Zoals ik al zei: het had anders gekund, maar ik denk dat het goed voor hem was. En we hebben eergisteren nog met hem gebeld. Hij is gelukkig, het gaat goed met hem. Hij heeft er vrede mee. Hij is blij met de manier waarop de dingen zijn gegaan", zo sluit de CEO van RB af.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na sterke sprintpole Verstappen in Austin