Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

RB neemt grote update mee naar GP Spanje

Visa Cash App RB (RB) neemt een grote update mee naar de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Onder meer de vloer en de achtervleugel worden onder handen genomen en dat moet zorgen voor een nieuwe stap naar voren.

Ricciardo Quali Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste paar races leken wat moeilijk te zijn voor RB, maar sinds de Grand Prix van Australië heeft het zusterteam van Red Bull Racing in slechts één weekend geen punten gepakt. Ondertussen heeft RB de zesde plek in de constructeursstand stevig in handen en wordt er stiekem naar Aston Martin gekeken. De achterstand is nog wel fors met dertig punten, maar inmiddels lijkt het erop dat RB het steeds beter doet in vergelijking met Aston Martin.

Het team neemt een nieuwe update mee naar Spanje om zo dichter in de buurt te kunnen komen van het team uit Silverstone. Jody Egginton, technisch directeur bij RB, legt uit wat er precies wordt aangepast. "De mensen in Faenza en Bicester hebben veel werk gestoken in de voorbereiding en levering van een aerodynamische update bestaande uit de vloer, bodywork en de achtervleugel voor beide auto's om zo een meetbaar voordeel qua performance te behalen. Als gevolg van deze update zullen de vrije trainingen op vrijdag extra druk zijn om zoveel mogelijk data te verzamelen en te verwerken en om klaar te zijn voor de sessies vanaf zaterdag."

Daniel Ricciardo is al op de hoogte van de update en kijkt dan ook vooruit naar het weekend dat hij vorig jaar nog moest missen, omdat Nyck de Vries toen nog in de auto zat. "Barcelona is altijd een circuit waar iedereen updates brengt, dus ik denk dat het een heel competitief weekend wordt. Laten we kijken wat iedereen meebrengt." 

"Ik ben enthousiast om hier te rijden met de snellere laatste sector die ze vorig jaar hebben veranderd. Normaal gesproken is het een bekend circuit, maar we hebben er dit jaar niet getest, dus het wordt leuk", aldus de Australiër.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership