Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

RB-teambaas erkent: "Dubbele uitvalbeurt in China is moeilijk te verdragen"

Het team van Visa Cash App RB (RB) kende een moeilijk weekend in China. Beide coureurs moesten vroegtijdig uit hun auto stappen nadat ze werden geraakt door concurrenten in het middenveld. In een exclusief gesprek met RacingNews365 gaat teambaas Laurent Mekies in op de teleurstelling binnen het team.

Tsunoda Ricciardo China
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was zeker niet het weekend van RB in China. Daar waar Yuki Tsunoda geen enkel moment zijn auto aan de praat kreeg, presteerde Daniel Ricciardo beduidend beter. Maar aan het einde van de rit resulteerde dit niet in punten, zoals dat de twee keren daarvoor wel lukte.

Ricciardo liep veel schade op nadat Lance Stroll met zijn Aston Martin achterin de RB reed tijdens een safety car-periode en de Australiër viel niet veel later uit. Ook Tsunoda moest de strijd staken op het Shanghai International Circuit. Kevin Magnussen tikte hem in de rondte en de Japanner gaf er de brui aan.

Teambaas Laurent Mekies geeft in een exclusief interview met RacingNews365 aan dat hij baalt van de gemiste kans om punten te scoren in China. "Het is super teleurstellend, omdat beide auto's uit de race uitvallen in afzonderlijke incidenten door concurrenten binnen één minuut tijd," zei hij. "Het is dus erg teleurstellend. We hebben het gevoel dat we alles hadden om voor P10 te vechten. We zaten in dat gevecht, Daniel reed tot dat moment sterk. Vlak voor de safety car viel hij zelfs Lewis Hamilton aan."

'Dat is het positieve'

"We hadden het gevoel dat we in een goede vorm waren om met Nico Hulkenberg te vechten voor die positie. Het is zoals het is. We hebben die kans verloren buiten de schuld van onze coureurs om. Dus we weten dat we het op de koop toe moeten nemen en verder moeten gaan."

RB pakte in de eerste races van het jaar een paar top 10-klasseringen, met Tsunoda op de zevende plek in Australië als beste resultaat tot nu toe. Ook al kreeg het zusterteam van Red Bull niet de kans om voor meer punten in het constructeurskampioenschap te gaan tijdens de Grand Prix van China, benadrukt Mekies dat hij zich ondanks de teleurstellende resultaten op de positieve punten concentreert.

"Het is zeker moeilijk om dit te verdragen, maar we moeten naar de positieve kanten kijken. Het positieve is dat we hier weer de kans hadden om te vechten voor P10. Elk weekend is het een gevecht om de laatste halve tiende te vinden om mee te doen voor die plek en dat lukte dit weekend weer. We startten op de vrijdag wat langzamer, maar op de een of andere manier hebben we ons in het weekend weten te herstellen en hadden we de juiste snelheid te pakken om voor dat punt te vechten. Dus dat is het positieve", zo sluit Mekies af.

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami