Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

RB-teambaas geeft uitleg over keuze voor Lawson

De kogel is door de kerk: Liam Lawson vervangt Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB (RB). Teambaas Laurent Mekies legt uit waarom de keuze is gemaakt.

Lawson FP3 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo is per direct zijn zitje bij RB kwijtgeraakt. In Singapore bleek al uit de emoties van de Australiër dat het zijn laatste race leek te zijn en nu is het daadwerkelijk bevestigd. Liam Lawson vervangt Ricciardo vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten. RB-teambaas Laurent Mekies legt uit waarom Lawson de kans krijgt, maar begint met een dankwoord voor Ricciardo.

"Iedereen bij VCARB wil Daniel bedanken voor zijn harde werk gedurende de afgelopen twee seizoenen", stelt Mekies. "Hij bracht veel ervaring, talent en een fantastische instelling mee, waardoor iedereen zich heeft kunnen ontwikkelen en er een hechte teamgeest is ontstaan. Daniel was een echte gentleman, zowel op als naast de baan, nooit zonder die glimlach. We zullen hem missen, maar hij zal altijd een speciale plaats innemen binnen de Red Bull-familie."

Dan richt Mekies zich op Lawson. "Ik wil ook graag van de gelegenheid gebruik maken om Liam te verwelkomen. Hij kent het team goed, heeft vorig seizoen voor ons gereden en kon goed omgaan met moeilijke omstandigheden. Daarom betreft het een natuurlijke overgang. Het is geweldig om jong talent de volgende stap te zien zetten in de Red Bull-familie. We kijken ernaar uit om de koppen bij elkaar te steken en ons samen op de rest van het seizoen te richten."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo per direct aan de kant gezet bij RB