Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

RB verklaart grote verandering bij Lawson voor F1-rentree

Liam Lawson krijgt in de laatste zes races van 2024 de kans om zich te bewijzen bij Visa Cash App RB (RB). De Nieuw-Zeelander is de vervanger van de ontslagen Daniel Ricciardo. De CEO van RB, Peter Bayer, wijst op een belangrijke verandering bij Lawson voorafgaand aan zijn rentree.

Lawson FP3 Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Liam Lawson maakte tijdens zijn invalbeurt in 2023 veel indruk. Hij verving de geblesseerde Daniel Ricciardo en wist in zijn derde GP al gelijk in de punten te eindigen. De Nieuw-Zeelander versloeg zijn teamgenoot Yuki Tsunoda regelmatig, maar uiteindelijk kwam Ricciardo gewoon terug in de auto en kreeg de Australiër de kans in 2024. Maar met nog zes races te gaan neemt Lawson het zitje over.

Daarbij prijst de CEO van RB, Peter Bayer, de kalmte van Lawson en benadrukt een aspect dat de Nieuw-Zeelander goed van pas zal komen tijdens de laatste zes races in 2024. "Het gaat over het groeien als een jonge man, dat je leert dat geduld een kwaliteit kan zijn, zelfs als we het niet leuk vinden. Laatst kregen we een rapport van zijn trainer dat hij dit jaar enorm veel spierkracht heeft opgebouwd, die hij vorig jaar nog niet had. Hij is nu dus aanzienlijk sterker", zo vertelt Bayer in een exclusief interview met RacingNews365

"Hij doet alle juiste dingen. Het is voor ons geweldig om te zien dat je een jonge man hebt die deze verantwoordelijkheid uiterst serieus neemt. Daarbij is hij niet misleidend. Ik kom terug op het feit dat hij een jochie is en dat een manager, ouders of sponsors hem op het verkeerde been kunnen zetten. Je moet gefocust blijven, wat waarschijnlijk het allerbelangrijkste is in deze business. Daar is hij erg goed in."

Daarbij is Bayer onder de indruk van de prestaties van Lawson in de zes races in 2023. "Ik kan alleen maar zeggen, van wat ik heb gezien, dat het vorig jaar met Liam indrukwekkend was. Hij kreeg veel informatie van de race engineers, verwerkte het, sloeg het op in de juiste lade en dat was het. Er hoefde niets te worden herhaald. Hij bouwde het steeds verder op. En ik denk dat het onze taak is om over meerdere jaren te bouwen. En heeft hij het potentieel? Ja, anders zou hij hier niet zijn", zo sluit Bayer af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen gelauwerd Red Bull-unicum dreigt: "Dat is wel heel extreem, hè?"