Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

RB verklaart verrassende, vroege bekendmaking Tsunoda: "Iets van die omvang zelden vertoond"

Al vroeg in het seizoen bevestigde Red Bull dat Yuki Tsunoda ook in 2025 voor Visa Cash App RB zal rijden. Vanwaar dat vroege besluit? Teambaas Laurent Mekies legt dat in een exclusief interview met RacingNews365 haarfijn en met gepaste bewondering uit.

Tsunoda Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

'Fenomenaal'. Dat is het woord dat Laurent Mekies herhaaldelijk kiest als de Visa Cash App RB-teambaas het heeft over Yuki Tsunoda. Gedurende het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Canada werd duidelijk dat de Japanner ook in 2025 voor de formatie uitkomt. Een bekendmaking die vroeg in het seizoen kwam, maar volgens Mekies een logische keuze. Hij is diep onder de indruk van Tsunoda.

"Ik denk dat de stap die Yuki gezet heeft in de eerste races van 2024, waardoor wij zijn contract verlengde, fenomenaal was. Dat is mijn persoonlijke evaluatie, het was fenomenaal", aldus Mekies in gesprek met RacingNews365.

"Ja, we hebben coureurs wel eerder stappen zien maken, maar zelden van het derde op het vierde seizoen en zelden stappen van die omvang! Ik ben van mening dat hij hele snelle en hele constante weekenden aflevert en dat op verschillende circuits en onder verschillende omstandigheden."

Tsunoda schrijft die stappen zelf voor een groot deel toe aan de manier waarop hij zijn emoties, met name via de boordradio, de baas weet te blijven. Hij leerde daarin heel veel van Daniel Ricciardo, puur door zijn communicatiestijl te observeren, zo vertelde de Japanner op zijn beurt aan dit platform.

Tsunoda maakt er geen geheim van dat hij graag een kans zou krijgen bij Red Bull, waar hij naar eigen zeggen hard met Max Verstappen zou vechten, maar het lijkt erop dat Red Bull in de Japanner geen coureur ziet voor de hoofdmacht. Mekies echter is maar wat blij dat Tsunoda in ieder geval binnen de familie blijft.

"Hij zet belangrijke stappen, zowel in als buiten de auto. En aan het eind van de dag hebben we de luxe om te wachten. We hebben meerdere opties met onze drie coureurs (Liam Lawson staat in de coulissen ook nog klaar, red.). Maar ik denk dat het in dit stadium alleen maar fair was om erkenning te geven aan de progressie van Yuki."

"We wilden bevestigen dat we hem willen. Yuki is ambitieus, wij zijn ambitieus en hij vervult een sleutelrol in de toekomst van dit team. Op onze beurt bieden wij hem denk ik een platform waarop hij opnieuw een volgende stap kan zetten."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull