Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rechtbank verklaart eigenaar Force India schuldig aan fraude

Vijay Mallya , de steenrijke eigenaar van F1-team Force India, is door de rechtbank in Delhi schuldig bevonden aan fraude. Mallya was zelf niet aanwezig bij de uitspraak van de rechter, uit angst om slecht behandeld te worden in de gevangenis in India.

Mallya is eigenaar van Force India, maar heeft een verleden als ondernemer en investeerder in diverse bedrijven. Daarbij ging hij niet altijd volgens het boekje te werk. Hij wordt verdacht van fraude met het bedrijf Kingfisher. Justitie is al langere tijd op zoek naar Mallya die zich veilig waant in Londen. Op de oproep om voor de rechtbank in Delhi te verschijnen gaf hij geen gehoor. Het gerechtshof verklaarde hem om die reden tot veroordeelde.

" Aangezien Mallya niet binnen dertig dagen is verschenen en er geen vertegenwoordiging aanwezig is, zit er niets anders op dan hem tot veroordeelde te verklaren", citeert The Asian Age de uitspraak van de rechtbank. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is nog onduidelijk. Mallya heeft frequent laten weten dat hij geen vertrouwen heeft in de rechtspraak in India.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie