© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Rechtbank verklaart eigenaar Force India schuldig aan fraude

04 jan. 2018 16:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Vijay Mallya , de steenrijke eigenaar van F1-team Force India, is door de rechtbank in Delhi schuldig bevonden aan fraude. Mallya was zelf niet aanwezig bij de uitspraak van de rechter, uit angst om slecht behandeld te worden in de gevangenis in India.

Donkere wolken pakken zich samen boven Vijay Mallya

Mallya is eigenaar van Force India, maar heeft een verleden als ondernemer en investeerder in diverse bedrijven. Daarbij ging hij niet altijd volgens het boekje te werk. Hij wordt verdacht van fraude met het bedrijf Kingfisher.

Justitie is al langere tijd op zoek naar Mallya die zich veilig waant in Londen. Op de oproep om voor de rechtbank in Delhi te verschijnen gaf hij geen gehoor. Het gerechtshof verklaarde hem om die reden tot veroordeelde.

"Aangezien Mallya niet binnen dertig dagen is verschenen en er geen vertegenwoordiging aanwezig is, zit er niets anders op dan hem tot veroordeelde te verklaren", citeert The Asian Age de uitspraak van de rechtbank.

Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is nog onduidelijk. Mallya heeft frequent laten weten dat hij geen vertrouwen heeft in de rechtspraak in India. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen