Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Rechtszaak werpt schaduw over gehypete nieuwe Formule 1 Grand Prix

De nieuwe Formule 1 Grand Prix van Las Vegas, de race die vanaf 2023 op de kalender staat, moet een groot spektakel worden. Op dit moment echter gaat het er in de rechtbank iets minder glamorous aan toe. Want wie gaat het evenement promoten?

De Grand Prix van Las Vegas werd vorige week met veel bombarie aangekondigd. Vreemd is dat niet, want racen over de beroemde 'Strip', is een geweldig uitgangspunt voor grote marketingcampagnes. Echter, er bestaat grote onenigheid over wie die promotieactiviteiten voor zijn rekening neemt. Sterker nog, het betreft een geschil dat in de rechtbank wordt uitgevochten.

Tegenover elkaar staan namelijk de Formule 1 (Liberty Media als rechtenhouder) en de zakenmannen Farid Shidfar en Chad Kristensen. Het duo zou al elf jaar bezig zijn geweest om het evenement naar de gokparadijs te halen, dus ook al ruim vóór de tijd dat Liberty Media de scepter zwaaide in de Formule 1. Met name op lokaal niveau zouden ze het nodige in werking hebben gezet. Destijds echter dealde men nog met Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone.

Shidfar claimt zelfs dat er destijds een overeenkomst is gesloten waarin staat beschreven zij exclusief de GP van Las Vegas mogen promoten. Liberty Media echter pareert dat door te stellen dat die overeenkomst niet geldig is en dat Christensen en Shidfar nooit zaken hebben gedaan met de huidige eigenaren van de Formule 1.

Verwijten over en weer

"Wij hebben alles gedaan om dit mogelijk te maken en het lijdt geen enkele twijfel dat wij de drijvende krachten zijn achter dit project. Wij hebben er veel tijd en geld in gestoken, maar Liberty Media heeft nooit de intentie gehad om met ons te spreken. In plaats daarvan proberen ze ons met rechtszaken aan de kant te drukken", zo klinkt het verwijt van Shidfar in gesprek met de Review Journal of Las Vegas.

De F1 ondertussen verwijt P2M Motorsport, het door Shidfar en Christensen opgerichte bedrijf, dat ze de onderhandelingen tussen F1 en Las Vegas alleen maar hebben bemoeilijkt en op onredelijke gronden miljoenen eisten van de Formule 1 voor hun aandeel in de totstandkoming van de GP van Las Vegas.

De rechtszaak komt voor op 7 februari 2023, negen maanden voordat de Formule 1 voor het eerst in ruim veertig jaar terugkeert in Las Vegas. Racingnews365 heeft Bernie Ecclestone om een reactie gevraagd. Een woordvoerder van de Formule 1 wilde tegenover deze website niet reageren op de kwestie.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"