Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull achterhaalt probleem dat Verstappen mogelijke pole kostte

Christian Horner legt uit wat het probleem was bij de bolide van Max Verstappen. De Nederlander moest zijn jacht op poleposition namelijk staken in de slotfase van de kwalificatie in Spanje.

Max Verstappen klokte tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje de tweede tijd achter titelconcurrent Charles Leclerc. De regerend wereldkampioen begon in de slotfase van Q3 nog aan een snelle ronde voor pole, maar na een probleem met zijn RB18 moest hij deze staken. De Red Bull-bolide kwam niet goed vooruit en maakte een vreemd geluid, waardoor het er even leek te gaan om een probleem met de motor. Christian Horner legt echter uit dat er een ander probleem was bij Verstappens bolide. "Het was niet het vermogen, maar het bleek de DRS te zijn die niet opende", legt hij uit bij Sky Sports . "Toen moesten we logischerwijs de auto naar binnen halen om te bekijken wat het probleem was", vertelt de teambaas, die tegelijkertijd denkt dat de poleposition er sowieso niet in zou hebben gezeten. "Ik denk niet dat we genoeg hadden om de ronde van Charles te verslaan." "Het was een geweldige ronde van hem, terwijl hij onder druk stond. Ik ben in ieder geval blij met onze start vanaf de eerste startrij."

Horner belooft 'fascinerende' GP van Spanje

Ferrari was over één ronde het snelste team, maar tijdens de vrije trainingen leek Red Bull op racepace het te kloppen team te zijn. Horner relativeert dit: "Charles heeft een nieuw setje softs voor de race morgen, dat is strategisch best interessant. Met deze temperaturen wordt bandenslijtage en bandenmanagement cruciaal. Het wordt een fascinerende race." "Zij (Ferrari) hebben op zaterdag nog een longrun neergezet met beide bolides, want ze waren vrijdagnacht duidelijk nog ongerust. Ze hebben wat veranderd in de set-up en het ziet er niet slecht uit. Ze zijn goed op weg. Ik denk dat we heel erg dicht bij elkaar liggen, dus het wordt heel, heel close in de race morgen."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024