Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull al volop bezig met ontwerp van nieuwe auto Max Verstappen

Het Formule 1 team van Red Bull Racing heeft geleerd van haar fouten. Dit betekent dat het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo in een veel eerder stadium al begonnen is met de ontwikkeling van de auto voor 2018.

De afgelopen jaren maakte Red Bull er een sport van om zo laat mogelijk de auto te presenteren. Veel succes leverde het niet op want de seizoensstart was iedere keer beneden niveau. Jaarlijks zien we een inhaalrace van het team om het seizoen uiteindelijk goed af te sluiten. In 2018 moet daarin verandering komen. Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo is veel eerder begonnen met het ontwerpen van de nieuwe RB14. Mede hierdoor moet Red Bull er in het F1-seizoen 2018 vanaf de start goed bij zitten. Daniel Ricciardo baalt van de slechte starts van Red Bull, maar laat weten dat het team dit jaar eerder is begonnen met het ontwerpen van de RB14. " We komen vaak langzaam uit de startblokken, maar worden dan gedurende het seizoen steeds beter. Dat is goed, maar ik zou graag een goede start maken van het seizoen." " Binnen het team denken we altijd dat we al vroeg begonnen zijn met de ontwikkeling van de nieuwe auto, maar misschien was het soms toch te laat. Met de ontwikkeling van de auto voor 2018 zijn we eerder begonnen dan normaal."

Doordat de regels voor 2018 nauwelijks veranderen kunnen de teams voortbouwen op het huidige ontwerp en de opgedane kennis in 2017. Dat is ook de reden dat Red Bull de huidige RB13 van Verstappen en Ricciardo volop blijft doorontwikkelen. " Wat we dit seizoen nog leren kunnen we allemaal meenemen bij het ontwerp van de nieuwe auto. Als ik kijk naar onze huidige vorm dan verwacht ik dat we volgend jaar competitief kunnen zijn. Mercedes heeft nu al lang genoeg gewonnen, wij gaan proberen om dat te veranderen."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract