Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Andere rol voor Newey binnen F1-team, Wache technisch directeur'

Het Formule 1 team van Red Bull Racing heeft gereageerd op de benoeming van Pierre Wache als technisch directeur van het team. In een reactie laat het team van Verstappen en Ricciardo weten dat ontwerper Adrian Newey behouden blijft voor het team, maar een stap opzij doet.

Binnen Red Bull wordt Adrian Newey opgevolgd door Pierre Wache. Laatstgenoemde maakt promotie en krijgt de rol van technisch directeur. Newey op zijn beurt doet een stap opzij, maar blijft wel actief binnen het team als chief techical officer. In 2016 en 2017 was Adrian Newey al niet meer fulltime betrokken bij de ontwikkeling van de Formule 1 bolide. De topontwerper was slechts voor 50% van zijn tijd actief bij het F1-team, de andere 50% besteedde hij aan andere project. Een van deze projecten was het ontwerpen van de Aston Martin Valkyrie hypercar.

Teambaas Horner spreekt van een logische evolutie binnen het Formule 1 team. "Adrian krijgt binnen ons team de rol van CTO en Pierre krijgt een centrale rol als technisch directeur. De positie van Rob Marshall blijft ongewijzigd als chief engineering officer", zo meldt Autosport.com De functies van Dan Fallows (hoofd aerodynamica en Paul Monaghan (chier engineer car engineering) blijven ongewijzigd.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi