Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull baart opzien met ontwerp nieuwe auto Verstappen

Als laatste team liet Red Bull de nieuwe auto voor 2022 zien. Max Verstappen reed even na 9 uur het circuit van Barcelona op in de nieuwe RB18. Een auto die opzien baarde.

Red Bull probeerde de nieuwe auto van Max Verstappen en Sergio Perez zo lang mogelijk geheim te houden, maar moest in Barcelona toch echt het circuit op. Reden genoeg voor RacingNews365 om de auto direct onder de loep te nemen. Met name de sidepods en de vloer vallen direct op. Paolo Filisetti, technisch analist voor RacingNews365, deelt de eerste foto's en uitleg.

De sidepods zijn zeer agressief gevormd bij de RB18. Dit zorgt voor een zeer grote voorsectie van de vloer voor deze sidepods. Interessant om te zien is dat Adrian Newey de nieuwe Red Bull voorzag van een gat in de vloer, dat waarschijnlijk hoofdzakelijk dient om de elektronica meer koeling te geven dan dat het een aerodynamische functie heeft.

Een interessant aspect aan de voorzijde van de Red Bull is dat de RB18 is uitgerust met een opening in het puntje van de neus, die doet vermoeden dat het hier om de inlaat voor de S-duct gaat.

Later vandaag volgen er meer detail foto's en analyses van de nieuwe Red Bull van Verstappen en Perez. Houdt de site in de gaten!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie