Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-baas opgetogen: "Beste wintertest sinds oprichting Red Bull"

Hoewel Helmut Marko denkt dat Mercedes nog steeds de favoriet is, is hij meer dan tevreden met de progressie die Red Bull geboekt heeft.

Verstappen bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen stond op de dagen dat hij in actie kwam tijdens de wintertest in Bahrein bovenaan de tijdenlijst. Natuurlijk kan dat met een korreltje zout genomen worden, want niemand weet in welke motorstand en met hoeveel brandstof de teams hebben gereden, maar een slecht teken zal het niet zijn.

Red Bull-baas Helmut Marko toont zich zeer opgetogen over de winter van Red Bull tegenover RTL Duitsland. "We zijn erg tevreden. Dit is zeker de beste test geweest sinds de oprichting van Red Bull Racing. Alles is naar wens verlopen."

Marko legt uit waarom de wintermissie van Red Bull is geslaagd. "In vergelijking met Mercedes ziet onze auto er kalmer uit. De auto is makkelijker te besturen, want hij is voorspelbaarder en zo kun je veel beter op de limiet rijden. Dat was ons doel, een snelle auto die voorspelbaar is. En ik denk dat we daar in zijn geslaagd", aldus Marko.

De 77-jarige Marko denkt dat Mercedes nog altijd de favoriet is, maar ziet zijn team wel als voornaamste uitdager van de kampioen. "Wij zijn de eerste uitdager, dat is hoe de situatie er nu voorstaat", zegt hij. "Achter ons zal er een gevecht ontstaan. McLaren steekt daar ietsje bovenuit, maar zijn zitten niet op hetzelfde niveau als wij en Mercedes. Het middenveld zit een stuk dichter bij elkaar."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"