Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull-baas stelt Verstappen-fans gerust

De CEO van Red Bull, Oliver Mintzlaff, heeft zich uitgesproken over de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull Racing. De Nederlander heeft een contract tot en met 2028 bij de Oostenrijkse renstal, maar hij heeft zich nog niet duidelijk uitgesproken of hij volgend jaar ook nog te zien is bij Red Bull.

Verstappen Miami press
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op de baan gaat het allemaal redelijk crescendo voor Red Bull Racing, maar daarbuiten kent het team roerige tijden. Teambaas Christian Horner lag onder een vergrootglas vanwege een onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag en afgelopen week werd officieel bekend dat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar vertrekt bij Red Bull Racing.

Dat zorgt er ook voor dat er veel over de toekomst van Max Verstappen wordt gepraat en Mercedes-teambaas Toto Wolff wil de Nederlander maar al te graag vastleggen. De CEO van Red Bull, Oliver Mintzlaff, spreekt zich nu duidelijk uit over de toekomst van Verstappen bij de Oostenrijkse renstal in 2025.

"Daar ben ik 1.000 procent zeker van. Ik praat ook met Max, Horner praat met Max en er is geen enkel teken (dat hij vertrekt, red.). Ik denk dat de toeschouwers weten wie op dit moment de snelste auto bouwt. Dat blijkt niet alleen dit seizoen, maar ook in de laatste jaren", zo zegt Oliver Mintzlaff, de baas van Red Bull, in gesprek met Sky DE.

"Hij heeft een contract tot en met 2028. We hebben de snelste auto en hij is bij het coolste merk. Hij voelt zich hier erg op zijn gemak. Hij is hier wereldkampioen geworden en heeft een omgeving die hij waardeert. Dat we wat meer rust nodig hebben, dat wil ik niet ontkennen. Maar ik geloof dat we er stap voor stap komen", zo vervolgt hij zijn verhaal.

"Max wil winnen en wij willen hem. We willen een coureur die ook graag met ons wil winnen en dat is Max. En daarom is het meer speculatie die dan ook ontstaat, want er was absoluut een beetje onrust in het team. En dan zijn er teams die ook achter ons rijden en natuurlijk zien dat we in Max Verstappen zeker de beste Formule 1-coureur van dit moment hebben", zo besluit Mintzlaff.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola