© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull-baas veegt vloer aan met Renault

23 jul. 2018 15:51 Ruud Dimmers 3 reacties
De relatie tussen Red Bull en Renault stond de afgelopen periode sterk onder druk. De uitzichtloze situatie zorgde er zelfs voor dat het huwelijks tussen Red Bull op de klippen liep. In de afgelopen races werd wederom duidelijk waarom het team van Verstappen en Ricciardo afscheid neemt van Renault.

Sinds de hybride V6-motoren in 2014 haar intrede deden in de Formule 1 kan Renault niet meekomen. Eerst domineerde de Mercedes-motor de sport voor jaren en sinds dit jaar is de Ferrari-motor een klasse apart. Dit tot groot ongenoegen van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz, die Ricciardo in Oostenrijk en Duitsland uit zag vallen met een defect aan de krachtbron.

"De afgelopen jaren behoorden we tot de top drie teams en wisten we uitstekende prestaties te realiseren met een motor die flink tekort komt", laat Mateschitz aan Welt am Sonntag weten.

Red Bull zocht een uitweg om afscheid te nemen van Renault en klopte aan bij Ferrari en Mercedes, maar de beide teams weigerden in zee te gaan met het topteam. "Zowel Ferrari als Mercedes wilden het risico niet lopen dat wij sneller waren dan hun eigen fabrieksteams. Om die reden wilden ze ons niet van motoren voorzien."

Mateschitz heeft geen vertrouwen meer in Renault, maar wel in een vruchtbare samenwerking met Honda.

"De oplossing voor ons probleem is een partner die alle vereisten in huis heeft om een motor te ontwikkelen die perfect bij Red Bull past en vice versa. Ons enige doel is om gezamenlijk de ultieme top te bereiken."

Ondanks het tekort aan motorvermogen won Red Bull dit seizoen al drie races te winnen. De afgelopen races werd het tekort aan motorvermogen wederom pijnlijk duidelijk. Op Silverstone verloren verstappen en Ricciardo meer dan één seconde per ronde op de rechte stukken, in Duitsland zes tienden.

Renault is al sinds 2007 de motorleverancier van Red Bull. Gezamenlijk wonnen ze acht wereldtitels: Vier bij de coureurs en vier bij de constructeurs.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen