Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull belooft Verstappen vooruitgang met upgrade voor GP België

Red Bull introduceert over een kleine twee weken op Spa-Francorchamps nieuwe updates die Red Bull 'voelbaar' vooruit moeten helpen. Dat kondigt teamadviseur Helmut Marko aan.

Verstappen kwali Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Waar Red Bull in de laatste jaren altijd kon vertrouwen op een sterk chassis, was dat aan het begin van dit jaar wel anders. De auto's gedroegen zich zeer nerveus, presteerden alleen in een zeer smal 'window' erg goed. Max Verstappen wist en weet beter om die tekortkomingen heen te rijden dan zijn teamgenoot Alexander Albon, maar Red Bull moest aan de bak, zoveel was wel duidelijk.

Red Bull is er al deels in geslaagd de RB16 voorspelbaarder te laten reageren op de input van de coureurs, maar de ontwikkeling gaat gestaag door. Op Spa-Francorchamps, daar waar de Belgische Grand Prix verreden wordt, introduceert het team een nieuwe upgrade.

"Dat moet een voor een merkbare vooruitgang zorgen op het chassis-vlak", zo roept Helmut Marko in gesprek met Auto, Motor und Sport. Wat tevens in het voordeel kan werken van Red Bull is dat men daar met dezelfde banden rijdt (C2, C3 en C4) als de tweede race op Silverstone, tot op heden de enige race die Max Verstappen dit seizoen wist te winnen.

Met de updates hoopt Red Bull het gat naar Mercedes verder te dichten, maar men zal van goede huize moeten komen, aangezien ook Mercedes enkele nieuwe onderdelen meeneemt naar de Belgische Ardennen, updates die verder gaan dan alleen aangepaste vleugels voor de hoge snelheden van Spa-Francorchamps en Monza. "Het gaat om performance-updates."

Moeten Red Bull en Verstappen blijven geloven in de wereldtitel, of ligt de lat gewoon te hoog? Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

23 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull in actie met nieuwe coureur tijdens eerste training GP Spanje