Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull bereidt zich voor op mogelijk protest tegen Ferrari

Het Formule 1-team van Red Bull zal in de toekomst niet zo terughoudend zijn als het tot nu toe is geweest, zo beweert Helmut Marko. Als het Ferrari nogmaals verdenkt van vals spel, dan zal het niet twijfelen om tegen het team in protest te gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat Ferrari zo 'mild' is behandeld in de zaak rondom het mogelijke valse spel met de motor, daar kan Red Bull-adviseur Helmut Marko niet om lachen, zo vertelt de Oostenrijker in gesprek met Auto Bild. "De regels zijn voor iedereen glashelder, zo'n milde straf voor een dergelijk vergrijp is een regelrechte grap", aldus Marko.

Marko is van mening dat Ferrari er dit seizoen goed vanaf is gekomen, maar bij een vergelijkbare situatie zal het team volgend jaar minder geluk hebben. "Als wij Ferrari in 2020 wederom verdenken van onregelmatigheden, dan gaan wij definitief in protest tegen het team. Ferrari zal dan alles open moeten leggen, zodat de FIA het op een nauwkeurige manier kan uitzoeken", vertelt een serieuze Marko.

De Oostenrijker heeft er schoon genoeg van dat Ferrari weg lijkt te komen met het breken van de regels. "Het gaat erom dat de sport eerlijk wordt, dat de regels worden gehandhaafd en dat de teams gelijk worden behandeld. Ferrari's motor ligt waarschijnlijk op verschillende punten in een grijs gebied en is daarom onderzocht, maar vervolgens is er eigenlijk niet echt iets ondernomen."

Red Bull deed eerder dit jaar al een poging Ferrari te betrappen op vals spel, door de FIA te vragen om de regels omtrent de toestroom van brandstof te verduidelijken. Hierop produceerde de FIA meerdere Technical Directives, maar geen enkele maal bleek de Italiaanse renstal in overtreding te zijn gegaan. Uit de woorden van Marko blijkt Red Bull in 2020 niet zo'n gematigde positie zal innemen als dit jaar.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

18 reacties