© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull beschuldigt Renault van achterhouden motorcomponenten

24 jul. 2018 15:00 René Oudman 5 reacties
Daniel Ricciardo liep voor de Grand Prix van Duitsland een gridstraf op van twintig plaatsen, maar als het aan Red Bull had gelegen waren dat er nog veel meer geweest. De Oostenrijkse renstal had het liefst elk van de zes motorcomponenten van de Australiër gewisseld, maar kreeg van motorleverancier Renault slechts drie componenten aangeboden.

De MGU-K, de batterij en het elektronicacontrolesysteem van Ricciardo werden vervangen: zijn interne verbrandingsmotor, MGU-H en turbolader niet. "Normaal gesproken wissel je alles wat je kan wisselen", wijst Red Bull-teambaas Christian Horner bij Motorsport-Total naar de gebruikelijke gang van zaken.

Renault-directeur Cyril Abiteboul kan zich niet vinden in de woorden van de Brit. "Er was geen aanleiding om alle componenten te vervangen", spreekt de Fransman.

Aan het einde van dit Formule 1-seizoen komt er een einde aan de lange, succesvolle samenwerking tussen Red Bull en Renault. De Oostenrijkse brigade en de Franse motorbouwer zijn sinds 2007 aan elkaar verbonden en wisten samen vier rijderstitels én vier constructeurskampioenschappen te veroveren. Liefst 58 Grand Prix-overwinningen, 59 polepositions en 151 podiumplaatsen werden er in die tijd genoteerd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen