Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull bombardeert Hamilton tot favoriet voor volgende race

Over een ruime week wordt er geracet in Saoedi-Arabië. Voor het eerst strijkt het Formule 1-circus neer in het land in het Midden-Oosten. Daar is Lewis Hamilton echter de favoriet, oordeelt het team van Max Verstappen.

Lewis Hamilton Qatar 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
De spanning is om te snijden in de Formule 1-paddock. Het is Max Verstappen die volgende week in Saoedi-Arabië in theorie al Formule 1-wereldkampioen gaat worden. Hij heeft namelijk een voorsprong van acht punten op zijn rivaal Lewis Hamilton, die hij op vier manieren al definitief zou kunnen verschalken op het stratencircuit in Jeddah.

Volgens Red Bull is echter Lewis Hamilton, die de laatste twee races won, de grote favoriet als de koningsklasse van de autosport voor het eerst ooit voet zet in Saoedi-Arabië. "Het wordt krap", laat Horner weten ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Het volgende circuit zou in het voordeel van Mercedes moeten zijn. Het circuit daarna, in Abu Dhabi, met de aanpassingen die daar zijn gemaakt? Joost mag het weten."

Horner verwacht allesbeslissende laatste race

Alhoewel Mercedes momenteel erg snel lijkt, is het Verstappen dat het voordeel heeft. Bovendien staat Red Bull slechts enkele punten achter Mercedes in het kampioenschap der constructeurs. De afgelopen race liep men zelfs in. Alles is dan ook mogelijk, en pas in Abu Dhabi zullen beide wereldkampioenschappen volgens teambaas Horner worden beslist.

"Het verschil bij de coureurs is acht punten en bij de constructeurs vier. Alles kan er dus nog gebeuren. Het is fantastisch, want we naderen nu de climax van deze titelstrijd. Het zit enorm dicht op elkaar en Mercedes is momenteel heel snel. We zien hoe snel het momentum kan veranderen. Het gaat denk ik door tot het einde in Abu Dhabi, net zoals ik het hele jaar lang al heb geroepen. Nog steeds ben ik daar van overtuigd."

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez