Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Red Bull bracht onderhandelingen Mercedes en Hamilton in stroomversnelling

Het is hét grote nieuws van de dag. Lewis Hamilton blijft nog eens twee jaar langer bij Mercedes, dus zeker tot eind 2023. De aankondiging kwam onverwacht, maar dankzij Red Bull redelijk snel.

Hamilton Bottas Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tezamen wonnen Lewis Hamilton en Mercedes al zes wereldtitels sinds 2014. Er mag met recht worden gesproken van een succesvolle samenwerking, een samenwerking die dus met nog eens twee jaar verlengd wordt.

De bekendmaking kwam onverwacht en al vroeg in het seizoen. Dat is niet zonder reden, zo laat Toto Wolff weten in een reactie: "We genieten van de strijd die we dit jaar uitvechten, maar dat is wel meteen ook waarom we dit contract zo vroeg al wilden ondertekenen. Op deze manier hebben we geen last van zaken die afleiden van de competitie op de baan."

Voor Wolff was het verlengen van het contract van Hamilton zo logisch als één-twee-drie: "Ik heb altijd gezegd dat zolang Lewis het vuur in zich heeft om te racen, hij zo lang als hij wil voor ons kan blijven rijden."

"Nu we een nieuw tijdperk ingaan (in 2022 krijgen we te maken met nieuwe sportieve en technische reglementen in de Formule 1, red.) kan ik me geen betere coureur voorstellen om in ons team te hebben dan Hamilton. Zijn prestaties in de sport spreken voor zich. Zijn ervaring, snelheid en racevaardigheid, in alles presteert hij op de toppen van zijn kunnen."

Ook interessant:

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken