Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Red Bull brengt ook sterkste kracht niet tot uiting op Zandvoort

Het raceweekend in Zandvoort was er één om snel te vergeten voor Red Bull. De Oostenrijkse renstal liep niet alleen in het constructeurs- en rijderskampioenschap flink wat punten mis, maar ook langs de baan konden ze geen potten breken.

Verstappen Race start Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull kwam allesbehalve sterk voor de dag op het Circuit Zandvoort en ook buiten de baan kon de Oostenrijkse renstal eigenlijk niet uitblinken waar ze dat normaal gesproken wel doen. Als team staan ze natuurlijk bekend om die razendsnelle pitstops waar ze al zo vaak voordeel uit konden halen, maar in de Noord-Hollandse duinen konden ze ook in dat opzicht geen zoden aan de dijk zetten.

De snelste Red Bull-pitstop van de race was die van Verstappen, die de pitcrew van de Oostenrijkse renstal binnen 2.53 seconden uit had gevoerd. In de meeste gevallen is dat een standaard pitstop: niet verrassend snel, maar ook niet zorgwekkend langzaam. Toch pakt dat in Zandvoort iets anders uit voor Red Bull, want er waren maar liefst acht pitstops die sneller uit werden gevoerd dan die van Verstappen.

Dat zorgt toch voor een top tien met namen die we niet vaak voorbij zien komen, want uiteindelijk deed zusterteam RB goede zaken in het algemene pitstop-klassement. Met een pitstop van 2.18 seconden waren ze veruit de snelste tijdens de race, want McLarens pitstop van 2.40 seconden was genoeg voor de tweede plek. Stake verschijnt zelfs met twee pitstops in de top tien, wat wel aantoont dat het team hard gewerkt heeft om de pitstops weer op niveau te krijgen na de blunders aan het begin van het seizoen.

Zelfs de troostprijs was dus niet weggelegd voor Red Bull in Zandvoort, maar gelukkig hoeven ze zich geen zorgen te maken over het algemene klassement. De Oostenrijkse renstal staat nog 151 punten voor op Ferrari, die in Zandvoort wel hele goede zaken deden met een derde en vijfde pitstop-tijd. Toch is de voorsprong van Red Bull nog tot in dermate groot dat de kans klein is dat ze die de komende races uit handen zullen geven, dus dat is een meevaller. 

Bekijk hieronder de top 10 uit Zandvoort. Na de afbeelding vind je de stand in het kampioenschap.

Klassement snelste pitstop

# Team Punten
1 Red Bull 411
2 Ferrari 260
3 McLaren 187
4 Mercedes 179
5 RB 171
6 Alpine 122
7 Aston Martin 81
8 Sauber 47
9 Williams 24
10 Haas 20

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na wisselende tweede training Verstappen in Bakoe