Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Contractverlenging Ricciardo liep constant vertraging op"

Red Bull-teambaas Christian Horner is Daniel Ricciardo dankbaar voor de vele jaren trouwe dienst, maar vindt het jammer dat hij gaat. Hij zegt zijn besluit echter wel te begrijpen.

Natuurlijk wordt Christian Horner in de persconferentie gevraagd naar zijn mening over het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault. Na een lang en slepend proces valt het kwartje voor Red Bull de verkeerde kant op. Daniel Ricciardo pakt zijn biezen, Red Bull verbouwereerd achterlatend. "We hielden concrete gesprekken met Daniel sinds februari. Het was de bedoeling dat we hem in Australië al vast zouden leggen voor 2019. Die aankondiging werd uitgesteld tot Monaco, maar ook in Monaco was er nog niks om bekend te maken. Alles heeft ontzettend lang geduurd."

"In recente weken begon Red Bull-baas Dietrich Mateschitz zich in de onderhandelingen te mengen. Alles wees erop dat we Daniel konden behouden, iets waar Red Bull maar wat graag op inzette, maar Ricciardo besloot anders en stelde ons daarvan op de hoogte." "Natuurlijk kwam zijn besluit voor ons als een complete verrassing, maar hij maakte ons duidelijk dat hij toe was aan iets nieuws. We hadden altijd gedacht dat als hij zou gaan, hij Red Bull zou inruilen voor Mercedes of Ferrari. Dat is echter niet het geval, maar wij respecteren zijn besluit volkomen. We hebben tien prachtige jaren gehad met Daniel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"