Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull corrigeert Sky-analist na verbazing over 'communicatieverschil' Verstappen en Perez

Op de Britse tv was er tijdens en na de GP van Miami wat verbazing over de manier waarop Sergio Perez gecoacht zou worden door zijn team, omdat dat volgens de analist van dienst wezenlijk verschilde van de manier waarop Verstappen informatie binnenkreeg. Niets van waar, concludeert teambaas Christian Horner.

Perez Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De strijd om de overwinning tijdens de Grand Prix van Miami ging tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Het duo reed echter op verschillende strategieën, wat betekende dat Checo vanwege zijn start op de medium band relatief vroeg een pitstop moest maken, terwijl Verstappen lang op zijn harde banden lang door kon rijden.

Door de vroege pitstop van Perez reed Verstappen aan de leiding, maar effectief was het nog steeds Checo die de eerste plek in handen had, wetende dat zijn teamgenoot nog een keer naar binnen moest voor vers rubber. In de slotfase van de race luisterde Sky-analist Anthony Davidson aandachtig mee met de radio's van beide Red Bull-coureurs en hem viel iets bijzonders op.

Volgens de Brit kreeg Perez namelijk maar een fractie van de informatie die Verstappen kreeg, waardoor de Mexicaan volgens hem 'blind' in het rond reed. Na de race deelt hij zijn verbazing. "Het was heel raar om naar de radio van Perez te luisteren. Ze hebben hem niets verteld over het gevecht tussen hemzelf en Max."

"Aan de andere kant van de garage was er een constante stroom van radioverkeer. We hoorden de engineer van Verstappen constant updates geven over het gat tussen Verstappen en zijn teamgenoot. Perez reed eigenlijk dus blind. Heel raar, het was veel te stil daar op de radio", concludeert hij.

Fout

Als Christian Horner met die uitspraken wordt geconfronteerd, wijst hij de bijzondere opmerkingen meteen naar het rijk der fabelen. "Dat is een fout van Sky Sports, want het was voor Checo heel duidelijk wat het 'magische' nummer was", zo doelt de Britse Red Bull-teambaas op het verschil tussen de twee coureurs voordat de regerend wereldkampioen zijn pitstop had gemaakt.

"19.8 seconden, dat was het magische getal voor Perez. Elke ronde opnieuw kreeg hij te horen wat het gat naar Max was. Zo lang hij wist dat Verstappen binnen die magische 19.8 seconden zat, wist hij dat de Nederlander ook na de pitstop achter hem zou zitten", wijst Horner Sky op haar fout.

En Checo kan zelf ook gewoon rekenen, benadrukt de teambaas. Het sommetje 19.8 - 16, kan de Mexicaan ook tijdens het rijden gewoon maken. "Als hij in zijn oren bijvoorbeeld hoort dat het verschil 16 seconden is, dan kan hij natuurlijk zelf uitvogelen dat dat betekent dat er effectief gezien een gat van bijna vier seconden tussen zichzelf en Verstappen zit", aldus Horner.

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi