Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Red Bull-coureurs hekelen 'bullshit'-regels: "Het verpest de sport"

Er was tijdens de zaterdag in Italië veel te doen over de regels omtrent de track limits. Het zorgde voor veel ophef en bij sommige coureurs schoten ze zelfs in het verkeerde keelgat.

Albon Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de eerste en enige training op Imola werden er in totaal zo'n zestig rondetijden afgepakt van de twintig Formule 1-coureurs omdat de track limits waren overschreden. In aanloop naar de kwalificatie werden de regels weer aangepast en voegde de wedstrijdleiding nog een bocht toe aan het rijtje met plekken waar er op de track limits moest worden gelet door de coureurs.

Bij Daniil Kvyat begint het bloed te koken als hij na afloop van de zaterdag in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar de regels omtrent de track limits. Hij heeft dan ook een verzoek voor de wedstrijdleiding: grindbakken: "We hebben de witte lijnen niet nodig, we hebben old school grindbakken nodig. Dan hoef je het niet meer over witte lijnen te hebben, als je er dan af gaat, dan ga je eraf en is al die bullshit verleden tijd", zo trekt hij fel van leer.

"Het maakt me echt boos, want het verpest het racen en ook het circuit. Dat is het probleem", aldus de Rus, die het probleem heeft aangekaart bij wedstrijdleider Michael Masi, waarbij hij naar eigen zeggen verwees naar Mugello. Daar werd ruim een maand geleden geracet en was er van track limits geen sprake.

"Daar waren er grindbakken, zo simpel was het. Er waren geen problemen. Dat is de beste oplossing, maar helaas kan dat niet op elk circuit", verzucht Kvyat, wiens mening wordt geëchood door teamgenoot Gasly.

"Het is elke keer weer hetzelfde liedje", zucht hij. "Deze discussie zal zich blijven herhalen. Al met al moeten we ons allemaal aan dezelfde regels houden, maar het belangrijkste is dat het duidelijk is hoe het nou precies zit. Toch zijn grindbakken de beste oplossing", roept de Fransman.

Ook Red Bull-coureur Alexander Albon smeekt om grindbakken. De Britse Thai zag acht van zijn ronden worden afgepakt vanwege het overtreden van de track limits. "Ik weet niet waarom we de track limits aanpassen voor verschillende bochten. Gooi gewoon grind neer en dan komt het wel goed."

"Deze auto's zijn gemaakt om te pushen, maar er is geen risico als we wijd gaan", zo doelt hij op het ontbreken van de grindbakken. Daarom gaan we op zoek naar die witte lijnen, hoe dichter we erop zitten, hoe meer rondetijd we winnen", aldus Albon, die wijst naar de Nurburgring.

"Dat is een geweldig voorbeeld van een goed circuit met goede kerbstones en meteen daarachter liggen er grindbakken."

Met medewerking van Dieter Rencken

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes