Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Red Bull-deal met Porsche nog niet in kannen en kruiken

Het is geen geheim dat Red Bull en Porsche gesprekken voeren over een mogelijke samenwerking. Echter, zo ver in de onderhandelingen als sommige media beweren, zijn de partijen naar verluidt nog niet.

Porsche concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

In diverse media werd op woensdag melding gemaakt van een gedeelde aanvraag van Red Bull en Porsche om Porsche 50% van de aandelen van Red Bull Racing over te laten nemen, wat als een duidelijk signaal kon worden gezien als een aanstaande samenwerking tussen beide partijen vanaf 2026. Volgens die publicaties zou die aanvraag zijn goedgekeurd. Met de deal zou een samenwerking van tien jaar gemoeid zijn.

Echter, RacingNews365 heeft vanuit bronnen nabij Red Bull begrepen dat er nog niks officieel rond is. De situatie is in feite nog net zoals aan het begin van het jaar toen RacingNews365 exclusief de volledige stand van zaken uit de doeken wist te doen.

Concreet betekent dat dat we er vanuit moeten gaan dat Porsche nog altijd wacht op hoe de motorreglementen in 2026 er definitief uit gaan zien, voordat het besluit over toetreding tot de Formule 1 en voordat gesprekken met bijvoorbeeld Red Bull écht concreet kunnen worden.

Onlangs liet Shaila Ann Rao, Interim FIA Secretary General for Motor Sport, aan RacingNews365 weten te verwachten dat die nieuwe reglementen uiterlijk in de tweede week van augustus definitief op papier staan.

Foto: Sean Bull Design

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje