Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull deelt verhuisplannen voor het matig presterende AlphaTauri

Helmut Marko is niet tevreden met de huidige prestaties van AlphaTauri en dat zal voor velen niet als een verrassing komen. Het Red Bull-zusterteam scoort vrijwel geen punten. Hoe ziet de toekomst van het team er uit?

De prestaties van AlphaTauri zijn matig, dat kan wel gesteld worden na de eerste acht races van het huidige Formule 1-seizoen. In totaal werden er twee WK-puntjes gescoord door Yuki Tsunoda, terwijl Nyck de Vries nog op nul staat. Dat moet beter en dat weten ze bij Red Bull ook. Helmut Marko, de adviseur van Red Bull, is kritisch over de resultaten van het zusterteam. "We zijn niet tevreden met de prestaties van AlphaTauri", zo trapt hij af bij F1 Insider . "Maar dat zijn ze zelf ook niet. Het belangrijkste is dat ze zich nog wel bezig houden met het trainen van jonge talenten, zodat ze de volgende stap kunnen maken." Relatief jong dan, want De Vries is al wat ouder en (buiten de F1) wat meer ervaren. Marko vervolgt: "Dat werkte goed in het verleden en het huidige voorbeeld van Yuki Tsunoda laat zien dat het nog altijd werkt, dit ondanks de magere scores."

Verhuizing uit Italië

Wat moet er gebeuren om de prestaties van AlphaTauri op te krikken? Mogelijk wordt de hele F1-basis van het nu nog Italiaanse team verplaatst naar 'broeder' Red Bull in Milton Keynes. "We hopen dat AlphaTauri nog verbetert dit jaar en voor de toekomst hebben we een bredere samenwerking met Red Bull gepland", aldus Marko. "Dit alles natuurlijk binnen de reglementen, maar het doel is om onze middelen efficiënter te gaan gebruiken. Bepaalde delen van het team zullen naar Groot-Brittannië verhuizen", zo bevestigt hij.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje