Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull deelt waslijst aan updates voor Verstappen

Red Bull Racing pakt niet uit met een heel groot upgradepakket, maar de RB20 is in Spanje toch rijkelijk voorzien van nieuwe, aangepaste onderdelen. De FIA deelde een officieel overzicht, waarop niet minder dan 5 aanpassingen staan vermeld.

RB20 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull moet aan de bak wil het de minimale voorsprong die het misschien nog heeft op de concurrentie behouden. Een groot upgradepakket laat nog op zich wachten, maar helemaal stil zit men zeker niet. Met 2 aanpassingen zijn liefst 5 onderdelen gemoeid voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje.

Allereerst heeft Red Bull het profiel van de sidepod-openingen aan de voorzijde aangepast. Deze zijn groter gemaakt met het oog op de mogelijk wat warmere races op het Europese vasteland. 

Vanwege die aanpassing is ook de engine cover aangepast om laag aan de voorzijde daarvan tegemoet te komen aan die aanpassingen en ook de vloer is daarop aangepast. Een drietal veranderingen dus die op het officiële document van de FIA vermeld staan, allemaal met als doel om alle onderdelen onder de motorkop adequaat te kunnen koelen.

Bovenstaande updates mag je scharen onder de noemer betrouwbaarheid, maar er is ook een performance-gerelateerde update doorgevoerd. Voor meer neerwaartse druk aan de achterzijde namelijk heeft Red Bull de beam wing, de horizontale elementen lager tussen de wing enplates, verbreed. Om daar ruimte voor te creëren zijn ook die wing endplates aangepast, die lopen in het onderste derde deel wat minder ver naar binnen toe.

Ferrari pakt ook uit met flink wat updates. Daarover later meer.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership