Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-directie liet Ricciardo zweten: 'Ruil met De Vries kwam sneller dan gedacht'

Daniel Ricciardo maakte vlak voor de zomerstop hals over kop zijn comeback in de Formule 1. De Australiër werd aangesteld als vervanger van de onderpresterende Nyck de Vries bij AlphaTauri. The Honey Badger stapte in Hongarije voor het eerst in de AlphaTauri en nam tevens deel aan de Grand Prix van België. Als het aan Ricciardo zelf had gelegen, had hij liever pas na de zomerstop ingestapt: "Ik dacht: misschien kunnen we beter wachten tot na de zomerstop."

Juli was een hectische maand voor Daniel Ricciardo. Op de maandag na de Grand Prix van Groot-Brittannië testte hij de RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez en slechts één dag later werd bekend dat hij vanaf de eerstvolgende race in zou stappen bij AlphaTauri. Voor Ricciardo ging het allemaal wel erg snel, maar achteraf is hij blij dat hij al voor de zomerstop de kans kreeg om twee Grands Prix te verrijden. "Normaliter zou het gebruikelijk zijn om me de tweede seizoenshelft pas in de auto te zetten", zegt de meervoudig racewinnaar tegen onder andere RacingNews365. "Maar juist doordat ik die twee races al had gehad kon ik gedurende de zomer reflecteren en werken aan bepaalde zaken. Daar heb ik echt veel aan gehad. Toen het team me vertelde dat ik per direct terug zou keren, had ik zoiets van, 'oh, misschien moeten we wachten tot na de zomerstop.' Als ik terugkijk, ben ik heel blij met het feit dat ze me in het diepe hebben gegooid. Daardoor kon ik me des te beter voorbereiden op de tweede seizoenshelft."

"Ik heb dezelfde energie en motivatie die ik tien jaar geleden had"

De oud-teamgenoot van Max Verstappen is content zijn optreden in 2023 tot dusver. "Ik ben erg tevreden met hoe het in Hongarije ging. In Spa was het jammer van de fout in de kwalificatie, welke een groot effect had op de race op zondag. Maar ondanks dat was ik ook in België tevreden met onze prestaties in de kwalificatie en de race." Ricciardo geeft aan dat hij uitkijkt naar de Grand Prix van Nederland, maar is nuchter over zijn toekomst: "Ik voel me erg goed, neem alles serieus en wil natuurlijk onze doelen behalen, maar probeer mezelf geen onnodige druk op te leggen." Hij vervolgt: "Ik bekijk het van race tot race. Natuurlijk is het niet zo dat ik het seizoen maar gewoon uitrijd en dan wel zie wat er gebeurt. Ik wil nog jaren blijven racen. Ik heb dezelfde energie en motivatie die ik tien jaar geleden had. Ik ben gewoon super blij om terug op de grid te zijn", aldus de Australiër.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel